Acasă Actualitate Iohannis constată cu satisfacţie că CCR a decis că Guvernul Dăncilă şi-a...

Iohannis constată cu satisfacţie că CCR a decis că Guvernul Dăncilă şi-a pierdut legitimitatea

DISTRIBUIȚI
Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut miercuri, 18 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.
Vă prezentăm în continuare textul declaraţiei de presă:
Bună ziua!
Curtea Constituţională a luat astăzi în discuţie actuala situaţie politică. Şi, prima observaţie pe care aş face-o – decizia de astăzi a Curţii Constituţionale nu schimbă cu nimic situaţia politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni, acum. Un lucru este cert, Guvernul nu mai are aceeaşi compoziţie ca înainte, prin plecarea ALDE de la guvernare şi Prim-ministrul este obligat de Constituţie să meargă în faţa Parlamentului să ceară un vot de încredere.
Constat astăzi, cu satisfacţie, că şi Curtea Constituţională a României a ajuns, în mod corect şi inevitabil, exact la aceeaşi concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă şi-a pierdut legitimitatea şi trebuie să meargă de îndată în faţa Parlamentului ca să ceară un vot de validare.
Celelalte chestiuni legate de numirile şi revocările miniştrilor, care sunt menţionate în materialul Curţii Constituţionale, sunt de fapt blocaje generate de refuzul doamnei Prim-ministru de a se prezenta în faţa Parlamentului pentru a primi un vot de încredere, acolo unde trebuia să meargă din capul locului.
Acum, deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii Curţii Constituţionale a României, de astăzi, le voi lua după publicarea şi analiza motivării deciziei care va fi, probabil, publicată, în perioada imediat următoare.
Dar, dacă doamna Prim-ministru Dăncilă doreşte, aşa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluţia este simplă: doamnă Prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiţi de îndată în faţa Parlamentului pentru votul de validare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.