DISTRIBUIŢI
carasol teodoru transelectrica
Marius Dănuț Carașol, șeful Directoratului Transelectrica, și-a trecut în CV că are diplomă de iginer diplomat, după ce ar fi terminat în 2005 Facultatea de Electrotehnică, în cadrul Universității Politehnica București, însă, diploma ar fi falsă, au declarat surse din Transelectrica pentru Curentul.
Informația privind falsificarea diplomei a început să circule de luni pe internet, pe Facebook și diverse site-uri. Deși Ministerul Economiei, acționarul majoritar al Transelectrica, s-a sesizat încă de acum două zile, nici până acum nu a fost luată vreo măsură. Universitatea Politehnica din București (UPB), Facultatea de Electrotehnică, arată într-un răspuns transmis la solicitarea presei că „a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.
Fost electrician până în 2006, Carașol a angajat prin concurs o juristă suspendată pe care, spuns surse cel mai bine informate, o plimbă prin lume pe banii instituției pe care i-a făcut-o cadou madam Dăncilă. Mai mult, începând cu data de 21 iunie 2019, jurista Alina-Elena Teodoru a fost avansată oficial membru al Directoratulu Transelectrica.
Am încercat să aflăm ce o califică pe duduie la o așa ascensiune și la Ministerul Economiei și la Transelectrica care nu ne-au lămurit, invocând GDPR deși interesul nostru era evident și legitim, caz în care protecția datelor nu se aplică. Vă prezentăm întrebările și răspunsurile în continuare:
Întrebare 1: ”Care este experienta manageriala prealabila care a recomandat-o pe  nou numita Teodoru Alina Elena în data de 4 06 2019 ca membru Directorat Transelectrica? Și care au fost motivele ascensiunii profesionale ale acesteia de la Șef serviciu-Manager-Membru Directorat  într-un timp foarte scurt?”
Răspuns:
Numirea doamnei Alina TEODORU în funcția de membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA s-a făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale și statutare, respectiv:
a. Legea 31/ 1990, privind societățile comerciale, cu modificările și completările ulterioare;
b. Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice;
c. Actul Constitutiv al CNTEE Transelectrica SA;
În conformitate cu prevederile reglementărilor menționate mai sus, numirea membrilor Directoratului este în competența Consiliului de Supraveghere al Companiei.
De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii 111/2016, ale Codului de Guvernanță Corporativă al CNTEE Transelectrica SA și ale Codului de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori București, CV-ul fiecărui administrator al Companiei, fie membru al Directoratului, fie membru al Consiliului de Supraveghere, sunt publice pe pagina de internet a Companiei.
Întrebare 2: ”In ce calitate și în baza căror atribuții de serviciu s-a deplasat doamna Teodoru Alina Elena la Roma în perioada 22-24 mai 2019 împreună cu președinte Directorat Transelectrica Marius Dănuț CARAȘOL?”
Răspuns:
Informația solicitată de dumneavoastră nu se încadrează în categoriile informațiilor de interes public, așa cum sunt definite la art. 5 din Legea 544/2001.
Întrebare 3: ”Este adevarat faptul ca Domnul Marius Danut Carașol a fost seful comisiei de concurs pentru postul de Manager juridic la Transelectrica din data de 30.05.2019 în urma caruia doamna Teodoru Alina Elena a  fost numita Manager?”
Răspuns:
Informația solicitată de dumneavoastră nu se încadrează în categoriile informațiilor de interes public, așa cum sunt definite la art. 5, și art. 12, lit. d, din Legea 544/2001, coroborat cu prevederile GDPR.
Toate concursurile de angajare/ promovare sunt organizate de Companie cu respectarea întocmai a tuturor prevederilor legale incidente, precum și a procedurilor operaționale interne specifice.
Întrebare 4: ”Este adevărat ca persoana din Transelectrica desemnata sa se ocupe de gestionarea dosarelor intentate Transelectrica de către foștii membri ai Consiliului de Supraveghere și membrii directoratului pt onorariul de succes OAVT, este dna Alina Elena Teodoru?”
Răspuns:
Informația solicitată de dumneavoastră nu se încadrează în categoriile informațiilor de interes public, așa cum sunt definite la art. 5 din Legea 544/2001.
Întrebare 5: ”Este adevărat ca doamna Teodoru Alina Elena este consilier juridic  suspendat din Uniunea Consilierilor Juridici, în aceste condiții neavând dreptul sa reprezinte interesele Transelectrica în fata instantei în dosarele pentru care este desemnata sa se ocupe?”
Răspuns:
Informația solicitată de dumneavoastră nu se încadrează în categoriile informațiilor de interes public, așa cum sunt definite la art. 5 din Legea 544/2001.
Întrebare 6: ”Este adevărat ca doamna Teodoru Alina Elena a devenit angajata a  Transelectrica la momentul la care domnul Costin Mihalache – actual  Șef cancelarie Prim Ministru, deținea calitatea de membru Consiliu de  administrație CNAIR și membru Consiliu de Supraveghere Transelectrica?”
Răspuns:
Informația solicitată de dumneavoastră nu se încadrează în categoriile informațiilor de interes public, așa cum sunt definite la art. 5 din Legea 544/2001.
Întrebare 7: ”Este adevărat ca domnul Costin Mihalache – Șef Cancelarie Prim  Ministru Guvernul României a acționat în instanta Transelectrica pentru acordarea onorariului de succes ca membru al Consiliului de  Supraveghere Transelectrica?”
Răspuns:
Informațiile privind litigiile Companiei sunt raportate periodic sau curent, potrivit legislației pieței de capital în vigoare.
Întrebare 8: ”Conducerea Transelectrica și-a exprimat acordul pentru numirea  doamnei Teodoru Alina Elena în Consiliul de administrație CFR la  momentul la care domnul Costin Mihalache actual Șef Cancelarie Prim  Ministru Guvernul României deținea funcția de Director General CFR?”
În situația la care faceți referire, conform prevederilor legale și statutare, avizul conducerii Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA nu este necesar.

5 ARII

  1. Masoneria, securismul, SINECURISMUL, mafiotismul, hotia si prostia au INGROPTA ROMANIA.
    DACA GUVERNANTII TOT NU POT DORMI DE GRIJA CA ROMANII SA O DUCA BINE sa dea o OUG pentru ca ,consumul casnic de curent electric (in suma de pana la 150 de lei ) sa fie gratis, deoarece cantitatea de electricitate obtinuta pe cale HIDRO in ROMANIA este mai mare decat totalul consumului casnic al populatiei, iar HIDROCENTRALELE sunt construite aproape gratis de catre ARMATA ROMANA, DETINUTI SI BUNICI SAU PARINTII NOSTRI prin mari sacrificii si jertfe de vieti omenesti.
    IN MULTE TARI DIN LUME CONDUSE DUPA LEGILE DEMOCRATIEI ELECTRICITATEA, CARBURANTII, APA, etc pentru un consum CASNIC limitat SUNT oferite de catre stat in mod gratuit.
    IN PREZENT ROMANIA ESTE TARA FARA ROST, CAPTURATA DE BANDITI , MAFIOTI SI HOTI.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.