Acasă Actualitate Iohannis după consultările cu partidele: PSD dă un asalt constant și intens...

Iohannis după consultările cu partidele: PSD dă un asalt constant și intens asupra justiției, inclusiv folosind necazul a doi foști deținuți politici

DISTRIBUIȚI

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 12 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, la finalul consultărilor cu partidele și formațiunile politice.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Bună ziua! Astăzi am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegați de la PSD, am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală. Cred că nu este o surpriză pentru nimeni dacă spun că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite despre aceste chestiuni.

După părerea mea, justiția a ajuns în situația în care este acum din vina PSD. PSD dă un asalt asupra justiției constant, intens, de la începutul mandatului lor. PSD este vinovat că despre justiție se discută foarte mult, foarte mult în termeni de îngrijorare și de preocupare. Românii sunt îngrijorați, se tem că PSD va subjuga politic justiția românească, cum sunt convins că PSD este vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult, PSD este vinovat că România nu s-a dezvoltat mai bine.

Am discutat, foarte pe scurt, și despre referendum, fiindcă este un referendum în continuare cu tema centrală, cu preocuparea principală justiție și am reiterat așteptările mele în ceea ce privește acțiunea Parlamentului, am subliniat că aștept un răspuns cât se poate de rapid și pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea de consultare.

În consecință, este nevoie de referendum și vom avea referendum pe 26 mai. Din delegația pesedistă au făcut parte și două persoane, foști deținuți politici. După partea oficială de consultare, mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi. Am auzit două povești de viață cutremurătoare și pot să reiterez ce am mai spus: torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere și să suporte consecințele legii pentru faptele lor. Dar, trebuie să spun în același timp că încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare de-a dreptul jalnică. Nu-mi imaginez că cineva care a fost neîndreptățit în perioada comunistă, cineva de care și-au bătut joc comuniștii, cineva care a trăit în perioada comunistă își dorește altceva decât o justiție independentă și o justiție dreaptă. Și pentru că românii trebuie să dea un răspuns asaltului pesedist asupra justiției, convoc acel referendum din 26 mai.

Ar fi trebuit, tot astăzi, să participe la consultări și ALDE, reprezentanții ALDE. Ei n-au venit. ALDE nu este interesat de un dialog cu Președintele României, ALDE nu este preocupat nici de situația justiției din România. Vă doresc o zi bună!

Foto:presidency.ro

2 COMENTARII

  1. Asa mult laudata „justitie” functioneaza doar pentru unii. „Dreptatea este deasupra noastra si este una pentru toata lumea si pentru toate timpurile.”…..cel putin asa ar trebui sa fie intr-o tara normala. Poate exista si un raspuns pertinent si nu doar acela,”este bolnava”, cand sotia presedintelui nu s-a prezentat la DNA in legatura cu matrapazlacurile caselor. Dansa nu serveste „justitie”….:- Imi pare rau, dar sunt racita!
    Roata se invarte, sa nu uitam, iar in cetatea dreptatii, poti sa fii invins, dar niciodata ucis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.