Acasă Actualitate Iohannis promite să renunțe la țâfnă

Iohannis promite să renunțe la țâfnă

DISTRIBUIȚI

Conform DEX, țâfnă înseamnă ifos, aroganță, trufie sau așa cum am putea vizualiza într-un teatru al minții, cum ne-ar recomanda o persoană pe care noi am cocoțat-o pe cel mai înalt scaun disponibil, de exemplu, să jucăm golf.

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că actuala criză guvernamentală se va rezolva prin maturitate și nu prin țâfnă și a spus că nu are convingerea că se va găsi o soluție după prima rundă de negocieri cu partidele, el declarând, miercuri, că este greu de negociat cu un partid care a dărâmat Guvernul. Întrebat dacă exclude variabta dizolvării Parlamentului, șeful statului a spus că nu exclude niciun pas constituțional.

Aflat miercuri în Slovenia, Iohannis a explicat de ce a convocat abia săptămâna viitoare consultările cu partidele pentru formarea unui nou guvern și a dat vina pe partidele care au demis Cabinetul Cîțu.
”Am constatat ieri, în Parlament, un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului.
Am observat, şi dumneavoastră aţi putut să observaţi, că după ce s-a încheiat moţiunea liderii şi membrii partidelor care au votat au avut diverse abordări.
Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Da, probabil dumnealor au dărămat un guvern şi habar nu au ce să se întâmple.
Alţii au ţopăit că vor să suspende preşedintele. Nu văd ce va rezolva suspendarea preşedintelui, probabil vor doar circ (…)
Este nevoie de zile bune pentru ca toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ”, a afirmat Iohannis.
El a susținut că această criză este diferită de alte crize, pentru că politicienii au încept să aibă discursuri „anti-toţi”.
”Aşa nu se poate. Doar prin maturitate, şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză guvernamentală şi, să fim sinceri cu noi, cineva trebuie să guverneze ţara şi să formeze Guvernul.
Am considerat că este nevoie de câteva zile pentru ca acest entuziasm legat de căderea Guverului să se stingă un pic, să începem discuţii aşezate, mature pentru că altfel problemele devin din ce în ce mai complicate”, a mai spus Klaus Iohannis.
Mai poate fi desemnat Florin Cîțu premier?

Președintele Klaus Iohannis susține că nu există nicio piedică: „Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Nu este nicio piedică”.

Întrebat dacă Ludovic Orban este luat în calcul ca propunere de premier, şeful statului a răspuns: „Din informaţiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor şi nu în presă”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.