Acasă Actualitate Cât tupeu are Iordache: Departamentul de Stat s-a referit la propunerile lui...

Cât tupeu are Iordache: Departamentul de Stat s-a referit la propunerile lui Toader, noi deja le-am schimbat

DISTRIBUIȚI

Departamentul de Stat al SUA a publicat pe siteul oficial al instituției o declarație prin care cere României să renunțe la modificarea legilor justiției, care, atrag atenția oficialii americani, „afectează lupta anticorupție și independența judiciară”.

„Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar putea submina lupta împotriva corupției și ar putea slăbi independența judiciară în România. Această legislație, propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice, protejate de interferența politică. Cerem Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției”, arată Departamentul de Stat american.

Întrebat despre aeastă declarație, Florin Iordache a afirmat, în direct la TVR1: „Acolo se spune de propunerile ministerului Justiției. Propunerile care se află acum în dezbatere în Parlament sunt total diferite de propunerile inițiale ale ministrului Justiției, Tudorel Toader. Ceea ce avem noi în dezbatere nu afectează în niciun fel independența Justiției. Eu v-am cerut dvs un singur articol care, în modul în care a fost propus către plen, afectează într-un fel sau altul independența justiției”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.