Home Actualitate Ipoteză: avionul-fantomă transporta infractorii percheziționați miercuri de Kovesi în Lituania

Ipoteză: avionul-fantomă transporta infractorii percheziționați miercuri de Kovesi în Lituania

DISTRIBUIŢI

Avionul de mici dimensiuni care a intrat neautorizat în spațiul aerian al României, Ungariei, Serbiei și Bulgariei venea din Lituania, potrivit presei maghiare. Aparatul de tip Beechcraft a aterizat fără permisiune la o bază sportivă din Debrețin, unde a făcut realimentarea, apoi a decolat în ciuda încercărilor poliției de a-l opri, relatează site-ul dehir.hu.

Survolul ilegal a mai multe țări printre care și România a avut loc în ziua în care Parchetul European anunța că procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi au descins în Lituania pentru a investiga o fraudă cu fonduri europene cheltuite pentru iluminatul stradal în orașul Šiauliai. Vizați sunt directorul unei companii private care, în calitate de membru al comitetului de achiziții publice organizate de municipalitatea Šiauliai, este suspectat că a creat condiții exclusive pentru o altă societate privată care a participat la licitația pentru instalarea iluminatului stradal. Dovezile sugerează că suspectul ar fi permis companiei să câștige un contract de achiziție publică în valoare de aproximativ 1,6 milioane de euro finanțat de Uniunea Europeană.”, a anunțat Parchetul European.

După perchezițiile efectuate la domiciliile și locurile de muncă a două persoane, acestea au fost puse sub acuzare pentru abuz în serviciu.

Așadar una dintre ipotezele privind pasagerii avionului ce a survolat ilegal mai multe țări este că ar avea legătură cu descinderile lui Kovesi, infractorii europeni văzând cum foști oficiali români fug ca potârnichile de condamnările primite în urma dosarelor DNA: Oprescu, Bica, Udrea, Ghiță etc.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.