Acasă Actualitate ÎPS Teodosie spune că este nevinovat, iar justiția va stabili adevărul

ÎPS Teodosie spune că este nevinovat, iar justiția va stabili adevărul

DISTRIBUIȚI

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, pus oficial sub acuzare pentru luare de mită și instigare la fals intelectual, spune că este nevinovat și acceptă cercetarea penală cu demnitate, arătând că are încredere în demersurile justiției pentru stabilirea adevărului.
„Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Teodosie  al Tomisului, indiferent de speculațiile pe care mass-media și le poate îngădui, în goana după senzațional, în calitate de cetățean al acestei țări și de slujitor al Bisericii Ortodoxe, acceptă această cercetare cu demnitate și știindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiției române, pentru stabilirea adevărului“, se arată într-un comunicat de ieri al Arhiepiscopiei Tomisului.
Potrivit sursei citate, articolul 52 din Codul de Procedură Penală consfințește „prezumția de nevinovăție“ ca pe o regulă de bază a oricărui proces penal. În acest sens se precizează că „orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“.
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost pus oficial sub acuzare, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul instanței supreme începând urmărirea penală față de prelat, dar și față de alți doi preoți, au informat miercuri, pentru Mediafax, surse judiciare.
ÎPS Teodosie este primul înalt ierarh ortodox cercetat penal, în istoria Bisericii Ortodoxe Române, din 1990 încoace.
Sinodul Mitropolitan va lua în discuție cazul ÎPS Teodosie după ce instanța va pronunța o decizie definitivă și irevocabilă, arhiepiscopul Tomisului fiind cercetat pentru presupuse nereguli în calitate de decan al Facultății de Teologie, instituție în subordinea Universității din Constanța și a MECI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.