Home Actualitate Jaful continua cu aceiasi privilegiati

Jaful continua cu aceiasi privilegiati

DISTRIBUIŢI

– Poiana Brasov SA nu a mai asteptat solutionarea procesului in instanta si a incheiat contractele pentru constituirea societatilor mixte Prescon Piatra Mare, Poiana Alunis si Poiana Ciucas

– Pentru a da legalitate societatilor mixte care functioneaza inca de anul trecut, a fost convocata, pentru astazi, Adunarea Generala a Actionarilor

Adunarea Generala a Actionarilor societatii Poiana Brasov incearca, astazi, sa legalizeze constituirea societatilor comerciale mixte in care Ministerul Turismului, actionarul majoritar, s-a asociat cu firme private si cu persoane fizice, in cea mai mare parte din sfera PSD. O tentaviva similara a avut loc si ieri, insa nu a fost intrunit cvorumul. Manevra poate fi considerata strategica, pentru ca astazi deciziile vor fi luate indiferent de cati actionari vor fi prezenti.

Infiintarea celor trei societati mixte in care Poiana Brasov SA detine 49% din actiuni, Prescon Piatra Mare, Poiana Alunis si Poiana Ciucas, a fost aprobata printr-o hotarare AGA din iulie 2001, hotarare atacata insa in instanta de catre un actionar minoritar al SC Poiana Brasov SA, Broadhurst Investments, care a cerut anularea ei pentru vicii de procedura.

Desi atacata in instanta, efectele hotararii din iulie nu au fost suspendate, intrucat Broadhurst Investments nu si-a putut permite sa plateasca valoarea pentru taxa de timbru. In aceste conditii, Poiana Brasov SA nu a mai asteptat solutionarea procesului in instanta si a trecut, la scurt timp dupa AGA din iulie 2001, la incheierea contractelor pentru constituirea societatilor mixte.

Legalizari dubioase

Cum respectiva hotarare AGA este pe cale de a fi anulata, conducerea SC Poiana Brasov SA, pentru a da legalitate societatilor mixte care functioneaza inca de anul trecut, a convocat astazi o noua AGA cu o ordine de zi identica cu cea care a avut loc in iulie anul trecut. Mai exact, este vorba despre aprobarea constituirii celor trei societati mixte, aprobarea majorarii capitalului social al SC Poiana Brasov SA cu valoarea terenurilor si aprobarea cesionarii partilor sociale detinute de Poiana Brasov SA la SC Poiana Teleferic SRL catre SC TAC-Turism Agrement Casino SA.

Directorul SC Poiana Brasov SA, Nicolae Dogar, consilier local PSD, nu si-a gasit timp pentru a explica de ce a fost convocata o noua AGA cu aceeasi ordine de zi ca in iulie anul trecut.

Cine sunt actionarii?

Poiana Ciucas SA a fost inregistrata la Registrul Comertului in 24 august 2001, avand ca actionari majoritari Poiana Brasov SA si Centrul de Cercetari si Studii Turistice Transilvania SA, in spatele careia se afla omul de afaceri Dan Tartaga. Printre actionarii Poiana Ciucas se mai numara si Constantin Iancu, Nicolae Tinca Crang si Valentina Belu.

Societatea Prescon Piatra Mare SA, infiintata pe 27 septembrie 2001, are ca actionari, alaturi de Poiana Brasov SA, firma Prescon SA, patronata de omul de afaceri Ion Neculaie, care detine si el cateva procente ca persoana fizica. La Prescon Piatra Mare mai sunt actionari Valentin Rata si Ioan Stamatopol.

Poiana Alunis SA a fost inregistrata la 1 noiembrie 2001 si are ca actionari, pe langa Poiana Brasov SA, firma Oxigen Serv B & B SRL, Ovidiu Barbu, Dan Coman, membru PSD, si Mihai Ghirda, presedintele Organizatiei de Tineret a PSD Brasov.

Cele trei societati au inceput sa functioneze inca de anul trecut. Dovada, faptul ca Poiana Brasov SA a si realizat transferul de personal la cele trei societati mixte create.

Firmele care au intrat in componenta societatilor mixte sunt aceleasi cu care Poiana Brasov SA, sub conducerea lui Cristian Madussi, a incheiat, in decembrie 2000, asocieri in participatiune, considerate, la inceputul lui 2001, ilegale de catre Ministerul Turismului. Numai ca, intre timp, ministerul de resort s-a acoperit cu Hotararea de Guvern 436, din 3 mai 2001, care prevede ca forma de privatizare pentru Poiana Brasov SA o constituie societatile mixte, punand accent pe investitii, pe modernizarea si dezvoltarea dotarilor, echipamentelor si serviciilor turistice.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.