Acasă Actualitate Jos labele de pe asistenta salvatoare Violeta Maria Naca! NU O MAI...

Jos labele de pe asistenta salvatoare Violeta Maria Naca! NU O MAI AMENINȚAȚI!

DISTRIBUIȚI

După tragedia din clubul Colectiv, povestea scrisă de asistenta de pe a doua salvare care a ajuns la fața locului, Violeta Maria Naca, o relatare năprasnică și emoționantă care-ți taie respirația, a devenit virală. Toată presa a preluat-o iar pe rețelele de socializare s-au dat milioane de share-uri. Acum au apărut consecințele: asistenta este hărțuită și amenințată de șefii săi și este de negăsit pentru presă. Jurnalistul Alex Căutiș a postat aseară pe contul său de facebook un mesaj cutremurător: „Asistenta de pe cea de a doua salvare, …. povestea ce Iad a găsit la fața locului și cum au venit prea puține ambulanțe, cum pacienții sărutau ambulanțele și implorau să-i ia de acolo, a fost amenințată azi de cineva foarte mare. Am vorbit în seara aceasta cu ea, plângea la telefon și mi-a spus acest amănunt greu. Era terifiată de faptul că poate fi amenințată din cauză că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul. Momentan sunt singurul jurnalist cu care a vorbit. Vă rog, voi, jurnaliștii cinstiți din țara aceasta, vorbiți cu această femeie. Vă rog, voi, decidenții cinstiți din această țară, nu ascundeți adevărul. E păcat de bieții tineri!”

Astăzi de dimineață, inginerul Valeriu Davidescu a postat pe contul său de facebook: „Tocmai ce am asistat la discuția dintre doamna Grasu, șefa de la Ambulanță și doamna asistentă Violeta Maria Naca. Dimineață am primit un mesaj că vrea să vorbească cu mine și d-aia am sunat-o pe dna Grasu. Fix când mi-a răspuns a sunat și asistenta plângând, pe alt telefon. Am putut auzi discuția, în sensul că auzeam ce spune doamna Grasu. Ideea este că sunt mai mulți medici care vor să povestească despre faptul că a fost o defectuoasă intervenție. Poate că sunt doar ieșiri emoționale. Dar oamenii aceia trebuie să fie lăsați să vorbească. Doamna Grasu, șefa de la Ambulanță, i-a propus asistentei să vină la lucru, să facă cu toții o ședință și să „iasă pe grupuri” să povestească presei ce convin după ședință. Când am reluat discuția cu doamna șefă i-am spus că ieșitul pe grupuri, de mânuță, încolonat, nu este ok, dacă oamenii spun că au fost amenințați să tacă. Lăsați-i să spună cine i-a amenințat! Liber!”

Monștrilor care vă permiteți așa ceva, credeți că scăpați? Credeți că cineva va minți la Parchet pentru voi, incompetenților care ați trimis prima salvare după 15 minute deși chiar „inegalabilul”  Arafat declara săptămâna trecută că timpul mediu în oraș e de 8 minute? Credeți că vom uita cum tinerii „Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfigurați. Urlau mulți.” și erau doar două salvări. Violeta Maria Naca povestește că „Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arși. Plângeam. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Și nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum. Abia atunci s-a dezlănțuit coșmarul. Au venit alți patru grav răniți. Izbeau în mine. În salvare. Le curgea pielea, carnea. Acum plâng. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Să vină poliția. Rupeau jacheta de pe mine.” Asistenta povestește că erau doar doi medici și un șofer de echipaj care i-au resuscitat ore întregi până le-a dat sângele pe nas.
Două arhitecte care au scăpat tefere au povestit și ele cum au sunat la 112 la 9 minute de la primul apel (conform declarației lui Arafat) și doamna de acolo senină le spunea am trimis un echipaj de poliție la fața locului, nu vă panicați iar pompierii ezitau să spargă o poartă și întrebau pe cei arși care urlau de durere dacă știu cine are cheia de la poartă?
Incompetenților, acum amenințați asistentele și medicii ca să nu (mai) vorbească? Vreți să mușamalizați cum ați vrut și la moartea polițistului Bogdan Gigină? Lăsați-o în pace pe Violeta Maria Naca! Vor să vorbească, lăsați-i să vorbească!

Citește încă o mărturie de la COLECTIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.