Acasă Actualitate Judecătorii de la ÎCCJ tergiveresează ilegal motivarea hotărârilor politicienilor condamnați. Președinta Tarcea...

Judecătorii de la ÎCCJ tergiveresează ilegal motivarea hotărârilor politicienilor condamnați. Președinta Tarcea i-a iertat de nu a sesizat Inspecția Judiciară?

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii iulie, doamna preşedintă a ÎCCJ, Cristina Tarcea declara public că a cerut tuturor judecătorilor de la ÎCCj să motiveze hotărârile pronunţate până la 1 septembrie 2018.
Asta în condiţiile în care art. 406 cod procedură penală spune că hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare, iar în cauzele penale pronunţarea s-a dat după ce a fost amânată (pronunţarea) alte cel puțin 30 de zile.
Cu alte cuvinte, doamna preşedinte a cerut judecătorilor ÎCCj să încalce mai puţin legea, dar să o încalce în continuare.
Sancţiunea era sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la cei care nu se conformează.
Aici se naște întrebarea legitimă: în condiţiile în care încă nu s-au publicat, deci avem presupunerea rezonabilă că nici nu s-au redactat, hotărârile privindu-i pe Vâlcov, Dragnea, Famiglia Cosma, Tăriceanu, etc. pentru câți judecători de la ÎCCJ a formulat doamna președintă plângere la IJ cu privire la tergiversarea redactării hotărârilor pronunțate?
Să înțelegem că fie demararea de către servilul Tudorel a acțiunii de evaluare a procurorului General al PICCJ Augustin Lazăr și posibila sa revocare au băgat spaima în doamna Președinte Tarcea, fie aceasta a aşteptat clarificarea situaţiei conduceriii I.J. pentru a şti cine va face verificările?!
Noi aşteptăm cu nerăbdare motivările şi sperăm că primul termen în apel nu va fi stabilit la 6 luni după motivarea hotărârilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.