Acasă Actualitate Judecătorul Cristi Danileț anunță reintroducerea insultei și calomniei în Codul Penal până...

Judecătorul Cristi Danileț anunță reintroducerea insultei și calomniei în Codul Penal până la sfârșitul anului

DISTRIBUIȚI

Judecătorul Cristi Danileț , fost membru CSM, a anunțat pe contul său de Facebook că până la sfârșitul anului, calomnia și insulta vor fi reintroduse ca infracțiuni în Codul penal: „Să nu trecem cu vederea o altă soluție definitivă a justiției române referitoare la daune morale.
Așadar, de reținut: libertatea de exprimare nu înseamnă dreptul de a insulta și calomnia. Deocamdată, cei care comit asemenea fapte răspund doar civil. Până la sfârșitul anului insă aceste fapte vor fi reintroduse in Codul penal, astfel că cei care le comit vor răspunde și cu bănuți, și vor avea și cazier.”, scrie judecătorul pe contul său de Facebook.
Întrebat de o persoană: „Sunteti sigur de reincriminarea insultei si calomniei ? Si asa de repede?”, judecătorul a răspuns sigur pe el: „Absolut”.
În anul 2006, insulta și calomnia au fost scoase din Codul Penal de ministrul Justiției de atunci, Monica Macovei. Astfel, printr-un proiect inițiat în anul 2005 de Guvern la cererea Ministerului Justiției condus de Monica Macovei, Parlamentul a adoptat Legea 278/2006, care prin pct. 56 abroga infracțiunea de „defăimarea țării sau a națiunii” și infracțiunile de „insultă” și „calomnie”.

3 COMENTARII

  1. Bai, penibilule, asta ar insemna sa fie cercetati penal si cei care striga „Muie PSD”! Cristi Danilet, esti o rusine a magistraturii, iar oamenii ca tine trebuie dati afara din Sistem. Voi sunteti Statul Paralel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.