Acasă Actualitate Justitia scoate din maneca un nou mandat pe numele controversatului Sorin...

Justitia scoate din maneca un nou mandat pe numele controversatului Sorin Beraru

DISTRIBUIȚI

Primul-ministru Adrian Nastase a calificat drept inadmisibil faptul ca, in cazul -celebrului- om de afaceri Sorin Beraru, despre ale carui afaceri presa a relatat pe larg, Justitia a decis ca -nu are probleme si ii ridica mandatul de arestare-. -Sper sa nu se considere o imixtiune a politicului in Justitie, dar aceste semnale ale Justitiei sunt contraproductive-, a declarat premierul. In replica, Ministerul Public spune ca mai exista un mandat pe numele lui Beraru, emis pe 9 august, la trei luni dupa primul, pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Beraru nu recunoaste nici o acuzatie si arunca vina pe micii actionari de la CI-CO, despre care insinueaza ca ar fi protejati de maiorul Dan Petrila, de la Serviciul Economico-Financiar, si de generalul Florin Sandu, seful IGP.

Primul-ministru Adrian Nastase a criticat dur decizia Tribunalului Bucuresti de a suspenda mandatul de arestare emis, in urma cu trei luni, pe numele controversatului om de afaceri Sorin Beraru. Primul-ministru spune ca este indamisibil ca, dupa atatea semnale despre implicarea lui Beraru in mai multe afaceri necurate, Justitia sa-i suspende mandatul de arestare.

Aflat acum in Israel, Sorin Beraru era cercetat penal pentru uz de fals in cazul controversatei privatizari de la societatea CI-CO. In plus, exista dovezi ca firmele sale ar fi castigat o serie de licitatii trucate cu medicamente. Ministrul sanatatii, Daniela Bartos, a confirmat, la inceputul lunii august, ca firma Phoenixmed, condusa din umbra de Beraru, a castigat licitatiile organizate in 514 unitati sanitare. Desi numele lui Beraru se leaga de foarte multe afaceri oneroase, Justitia ajunge la concluzia ca Beraru nu are probleme si ii ridica mandatul de arestare. Intre timp insa a avut loc un episod care a socat opinia publica. Sorin Beraru si-a facut aparitia in public chiar in preajma premierului Adrian Nastase, aflat in vizita oficiala la Tel Aviv. In lipsa unei explicatii plauzibile, s-a dat vina pe lipsa de vigilenta a Serviciului de Paza si Protocol. Acest episod a dat nastere unor speculatii, intre care si faptul ca recenta decizie a Justitiei poate fi legata de un posibil aranjament politic. Dar interventia prompta a premierului Nastase lasa impresia ca lucrurile stau altfel, chiar cu riscul de a se considera ca este vorba de o noua imixtiune a politicului in Justitie. -Aceste semnale ale Justitiei sunt contraproductive. Cei care au vrut sa il ajute pe Beraru si au venit la mine in Israel au regretat dupa aceea. Justitia nu poate sa fie o insula complet detasata care i se subordoneaza doar lui Dumnezeu-, a declarat vadit indignat premierul Nastase.

Pe numele lui Beraru mai exista un mandat

Ministerul Public se dezvinovateste, spunand ca pe numele lui Beraru mai exista un mandat de arestare, emis pe 9 august, adica la trei luni dupa emiterea primului, in care controversatul om de afaceri este acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Ambele mandate au fost emise in lipsa lui Beraru si in acelasi dosar privind privatizarea CI-CO, in care sunt cercetate 16 persoane. Acelasi minister precizeaza ca, dupa arestarea celor doi??? directori de la FPS si emiterea primului mandat pe numele lui Beraru, procurorii au constatat si alte fapte de natura penala, astfel ca, pe 9 august, decid emiterea unui nou mandat pe o perioada de 25 de zile. Ministerul Public mai spune ca, desi Tribunalul Bucuresti a revocat, vineri, mandatul emis pe 11 mai, politistii sunt sesizati cu cel de-al doilea, emis pe 9 august, si ca Beraru este in continuare in urmarire generala si internationala.

Beraru spune ca primul mandat a fost emis ilegal

Valurile create de la Bucuresti au starnit, imediat, reactia lui Beraru. Acesta spune, intr-un comunicat de presa, ca mandatul de arestare din 11 mai a.c. a fost emis ilegal, fara ca anchetatorii sa aiba vreo proba impotriva sa, scopul urmarit fiind acela de -deteriorare a imaginii sale-, precum si de distragere a atentiei de la adevaratii vinovati in cazul CI-CO. In legatura cu infractiunea de asociere in vederea comiterii de infractiuni, Beraru se disculpa, aruncand vina in spinarea micilor actinari de la CI-CO, despre care insinueaza ca ar fi protejati de maiorul Dan Petrila, de la Serviciului Economic-Financiar din cadrul IGP, si de generalul Florin Sandu, seful Inspectoratului General al Politiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.