Acasă Actualitate Kovesi răspunde atacurilor lui Ponta și Băsescu

Kovesi răspunde atacurilor lui Ponta și Băsescu

DISTRIBUIȚI

Laura Codruţa Kovesi a vorbit despre dosarul lui Victor Ponta. Procurorul-şef al DNA i-a răspuns primului ministru care a lăsat să se înţeleagă că preşedintele Klaus Iohannis ar avea o legătură cu trimiterea sa în judecată.

„Pot să spun că instituţia pe care o reprezint îşi face datoria aşa cum trebuie. Nu suntem sensibili nici la persoane care ne propun în funcţii, nici la persoane care ne numesc în funcţii. Procurorul de caz a decis că pentru anumite infracțiuni urmărirea penală e încheiată, a disjuns și pentru alte fapte în care sunt implicate și alte persoane, iar urmărirea penală nu e încheiată. E o disjungere, un dosar în lucru la DNA. Astfel de declaraţii nu ne intimidează”, a spus Laura Codruţa Kovesi la Digi 24.

De asemenea, Kovesi a spus că Victor Ponta nu mai poate fi pus sub control judiciar sau o alta măsură de prevenţie. „Din momentul în care procurorii DNA au întocmit acest rechizitoriu și l-au trimis în judecată nu mai pot să ia o măsură de prevenție, control judiciar sau arest. Doar judecătorii pot. Procurorii au întrebat Complexul Energetic Oltenia dacă se constituie parte civilă în dosar și nu am primit răspuns afirmativ. Datoria noastră e să întrebăm. Dacă magistrații sunt suspendați din funcție atunci când sunt trimiși în judecată, aceeași regulă ar trebui aplicată și celorlalți funcționari publici”, a precizat Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a vorbit şi despre dosarul lui Sorin Oprescu. „Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupţie. Cred că finalizarea dosarului se va face în scurt timp. Cea de a treia persoană are calitate de suspect, este în arest la domiciliu. Nu a scăpat, a coloborat cu procurorii. Aceşti denunţători nu au fost inventaţi în România. Este o dispoziţie preluată din legislaţia europeană şi în cea americană”, a mai spus Kovesi.

Kovesi a vorbit şi despre cei care o critică. „Nu îmi place când jurnaliștii depășesc limitele deontologice și fac referire la viața personală. Despre mine scriu că dacă slăbesc, sufăr de o boală incurabilă, dacă mă îngraș, am rămas însărcinată. Eu nu sunt în conflict cu Antena 3. Au spus minciuni despre mine și am intentat un proces”, a mai spus Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a vorbit şi despre viitorul său profesional. Aceasta a exclus varianta de a intra în politică.  „Nu am să intru în politică şi nu o să candidez pentru nicio funcţie publică. Vreau să rămân în sistemul judiciar”, a mai spus Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.