Acasă Actualitate La Crin Antonescu acasă cântă găina…

La Crin Antonescu acasă cântă găina…

DISTRIBUIȚI

Și nu orice fel de găină, ci găina cu ouăle de aur. Adina Vălean pare să fie singura producătoare autentică din Casa Antonescu. Adina este cea care aduce banii acasă, de la Patriciu, în mare parte, deși bărba-su, Crin, a fost scos de la poarta sufletului de penalul mega-mogul, cap de crimă organizată, conform Rechizitoriului Parchetului. Așa de bine este organizat Patriciu încåt, sătul să-l mai susțină pe Crin, cel care se scoală la ora unu, în miezul zilei, și se duce la culcare la ora patru după-amiaza,  ca o loază, i-a tras preșul lui Antonescu și l-a luat la tocat chiar în ziarul „Adevărul“. Pentru cei care nu au aflat încă, dl Patriciu nu este doar proprietar, și cercetat penal, ci și jurnalist, de la o vreme. Publică chestii interesante. De exemplu, am găsit ceva ce pare să se potrivească perfect contextului de azi cu Antonescu. Scrie Patriciu undeva, citez: ,,Mai pe românește, scroafa e moartă în coteț, dar poate îi suflăm aer în dos, și mișcă“. Ilustrativ și pe deplin convingător. Bine, numai alde Patriciu suflă scroafelor aer în băsănău, că la romåni încă nu s-a auzit de acest obicei, probabil unul inițiatic la loja liberală a lui Patriciu.
Cert este că Patriciu s-a săturat să-i sufle în dos lui Antonescu, fosta vedetă a coaforului de dame, poreclit nu întåmplător Mireille Mathieu a liberalilor. Misiunea sa, de ciocănitoare Woody, turuind la nesfårșit despre orice și nimic, după ce a fost cosmetizat, coafat, pomădat, și trimis la înaintare ca interfață a grupului de interese controlat de Dinu Patriciu, s-a încheiat. Suportul lui Antonescu a fost retras de Patriciu, care s-a exprimat public, fie prin portavocile sale, gen Săftoiu, fie prin viu grai, împotriva „combinației“ dintre PNL și partidul de două parale al turnătorului Voiculescu.
S-a lansat și zvonul, via Cațavencu, că suma pentru care Crin a fost determinat să våndă PNL-ul, în beneficiul lui Voiculescu, singurul cåștigat din constituirea struțo-cămilei USL, este sub un milion de euro, plus o casă, că Antonescu nu mai suporta să stea la bloc. Suma inițial vehiculată prin presă, tot ca zvon, depășea două milioane, dar se pare că într-adevăr Voiculescu a reușit o negociere mult mai bună cu Crin, care, mort de foame, a acceptat distrugerea PNL pentru mult mai puțin decåt ar fi fost valoarea de piață a PNL, ceea ce l-ar fi înfuriat, firește, pe Patriciu.
O explicație constă în situația neplăcută financiară în care se află, practic banii din casă venind majoritar de la găinușa cu ouăle de aur, Adina Vălean, care încă primește de la Patriciu o sumă consistentă, pentru nimic. Patriciu este Stăpånul, el îi plătește cheltuielile de casă, via găinușa Adina, după cum a dezvăluit „Curentul“. Cåndva, cu ipocrizie, Antonescu declarase public că: „Nu am niciun fel de susținere din partea domnului Patriciu dincolo de ceea ce înseamnă susținerea minimală, oricum transparentă, pe care și alți membri ai partidului au făcut-o, iar rolul domnului Patriciu, după ce eu, eventual, devin președinte, va fi acela de a-și continua, în condiții legale și sper cu succes, ceea ce le doresc tuturor oamenilor de afaceri, activitatea economică, de business“. Antonescu evident mințea ca un porumbac, pasăre a cărei coloratură pestriță trimite la obrazul plin de pete al lui Antonescu care minte cum respiră, iar persoana care știe cel mai bine acest amănunt este chiar soția sa actuală, Adina Vălean, plătită de Dinu Patriciu cu peste 100.000 de euro anual.
Deși a declarat în mai multe rånduri că el nu este finanțat de Patriciu, Crin Antonescu a contabilizat cu månuța lui, în declarația de avere, la rubrica venituri, cu doi ani în urmă, suma de 104.325 de euro primiți de la una dintre numeroasele firme ale mogulului. Este drept, banii au fost încasați de soția lui Crin, Adina, pentru „consultanță“ oferită firmei Finite Assets Ltd. Se confirmă astfel o declarație mai veche a invidiosului șobolan rozaliu Viorel Hrebenciuc, care spunea că „Antonescu este cățelușul de casă al lui Dinu Patriciu“. Viorel ar fi vrut probabil să fie și el un cățeluș ceva, îi cam pute în șobolănime… Referitor la finanțarea familiei Antonescu de către Patriciu, nu se știe ce fel de servicii de consultanță oferă Vălean, pentru cei aproape 9.000 de euro lunar, dar ținånd cont de specializarea sa, adică aceea de profesor de matematică, e greu de priceput în ce constă aceasta. Vălean are însă antecedente pe statul de plată al lui Patriciu, după ce a fost vreme de patru ani, în perioada 2001-2004, directorul general al pușculiței liberale numite Institutul pentru Libera Inițiativă (ILI). Aceeași fundație a intrat apoi și în atenția procurorilor deoarece anumite tranzacții financiare făcute prin ILI erau suspectate că ar fi atras fonduri obținute în urma unor infracțiuni comise de grupul infracțional de crimă organizată din care, conform procurorilor, face parte Dinu Patriciu.

Deși Antonescu e pe făraș, Adina Vălean încă marcă banul de la Dinu Patriciu

Firma la care lucrează Adina Vălean, nevasta amorezată de cianuri a președintelui liberal, off-shore-ul Finite Assets Ltd, cu sediul în Insulele Virgine Britanice, a fost înființată de Dinu Patriciu la sfårșitul lui 2008, după cum a arătat colegul Dan Badea, pentru a prelua activele fondului de investiții Fabian Romania Limited. Off-shore-ul este controlat prin intermediul unei alte societăți, Black Sea Global Properties Limited, înființată de Rompetrol Holding, deci de Dinu Patriciu.
Declarația recentă de avere a lui Antonescu din 26.05.2011, arată că și în 2010 nevastă-sa s-a înfruptat cu 90.000 euro de la Finite Asets Ltd. Pe långă acești bani, mai ia și vreo sută de mii de la Parlamentul European pentru diurnă și transport. Plus indemnizația de peste 74.000 de euro. Să tot plångi de mila salariilor romånilor pe banii ăștia – plătiți de fapt tot de romåni. Interesant este amănuntul, dezvăluit de data aceasta de alt coleg de la „Curentul“, Mădălin Necșuțu, că și nesătulul șpăgar Severin lua bani tot de la Finite Asests. În fapt, scria Necșuțu cu umor amar, Severin a realizat mai devreme USL-ul, la nivel european chiar, racordåndu-se împreună cu Adina Vălean la banii omului de afaceri Dinu Patriciu. În declarația de avere pe 2009 nu apar mai multe „locuri de muncă“ ale domnului Severin, care se regăsesc însă în declarația de interese, la capitolul funcții remunerate. Printre acestea se numără calitatea de membru în Consiliul consultativ internațional al Finite Assets Ltd. Pe lângă Finite Assets Ltd, Severin a mai primit bani de la Patriciu și în calitate de membru al Consiliului Editorial al SC Adevărul Holding, bani care nu se regăsesc în declarația sa de avere pe 2009. Prins cu rața-n gură de ziariștii perfidului Albion, Severin este pus astăzi la stålpul infamiei, dar nimeni nu l-a luat încă la purecat să-l întrebe cam ce șpagă și-o fi luat de la ucraineni pentru cedarea, cu o simplă virgulă introdusă de el personal în textul rușinosului Tratat, a Insulei Șerpilor, pe care nici măcar comuniștii nu au cedat-o URSS-ului, cu acte în regulă, cum a făcut Severin pentru ucraineni.
Genul acesta de personaje politice grețoase, un Severin ieșit de sub pulpana lui Ion Iliescu sau un Antonescu expert în limbi unsuroase aplicate aceluiași Ion Iliescu, au un numitor comun, cårpa kaghebistă, dar și finanțarea de la ciocoiul cårpei, Dinu Patriciu. Crin reușește cu succes să facă două lucruri deodată: cånd își sărută nevasta îi pupă și måna lui Dinu Patriciu, cel care o sponsorizează pe nevastă, oricum o nesătulă la maximum dacă s-a dedulcit și la bănetul otrăvit de la Gold Corporation, folosind poziția sa politică ca vector de influență al unei sinistre combinații de „business“ aurifer, în detrimentul intereselor României. Dar în beneficiul dumneaei, găinușa cu ouă de aur din ograda lui Antonescu, cocoșelul care doarme toată ziua cu ciocul în pestrițelei pene.George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.