Acasă Actualitate La Suceava, internarile victimelor Recopan continua

La Suceava, internarile victimelor Recopan continua

DISTRIBUIȚI

La Spitalul Judetean Suceava, -Sf. Ioan cel Nou-, numarul persoanelor, inregistrate cu toxiinfectie alimentara, a ajuns la 51, dupa ce, ieri, trei tineri, care au mancat produse de patiserie ale firmei botosanene Recopan SRL, au fost internati. Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Odette Nicolae, a declarat ca trei adolescenti din cartierul sucevean Burdujeni au fost internati, luni, in sectiile de boli infectioase ale Spitalului Judetean Suceava. Ea a precizat ca numarul total al persoanelor care au suferit toxiinfectii alimentare a ajuns la 51. 27 de bolnavi provin din cartierul sucevean Burdujeni, alte 16 persoane sunt din comuna Dumbraveni si opt pacienti sunt din satul Plopeni.

Odette Nicolae a afirmat ca, in urma analizelor de laborator efectuate pe probele biologice recoltate de la 20 de bolnavi, specialistii au izolat Salmonella de tip BO, care a fost gasita si de DSP Botosani.

Chioscurile sucevene, luate si ele la bani marunti

Inspectia Sanitara de Stat (ISS ) Suceava a aplicat amenzi, in valoare totala de 35 milioane de lei, la trei magazine mixte din localitatile Plopeni, Dumbraveni si din cartierul sucevean Burdujeni, care au comercializat produse de patiserie de la firma Recopan SRL Botosani. Doua dintre aceste magazine nu aveau ca obiect de activitate comercializarea de astfel de produse, iar al treilea a fost amendat pentru depozitarea in conditii necorespunzatoare a produselor de patiserie. Inspectorul-sef al ISS Suceava, Gabriel Anca, a declarat, ieri, ca inspectorii sanitari au efectuat controale la alte doua magazine aflate in apropierea scolilor din comunele Salcea si Bosanci si au propus suspendarea temporara a activitatii acestora pentru ca nu aveau asigurate conditii igienico-sanitare corespunzatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.