Acasă Actualitate Lansarea la MAE a volumului „Mihnea Constantinescu – Înţelepciunea diplomaţiei ancorată în...

Lansarea la MAE a volumului „Mihnea Constantinescu – Înţelepciunea diplomaţiei ancorată în virtuţi”

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe a găzduit joi, 13 decembrie 2022, cu participarea ministrului Bogdan Aurescu, lansarea volumului „Mihnea Constantinescu – Înţelepciunea diplomaţiei ancorată în virtuţi”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe împreună cu Asociaţia „Ambasador Mihnea Constantinescu” şi Asociaţia „Emblematic România”, într-un moment cu o însemnătate deosebită, în ziua în care ambasadorul Mihnea Constantinescu ar fi împlinit vârsta de 61 de ani.

Făcând parte din trilogia „Mihnea Constantinescu. Emblematic România”, structurată pe cele trei mari domenii la care ambasadorul Constantinescu a avut contribuţii importante (diplomaţia energetică, memoria Holocaustului şi diplomaţia), volumul cuprinde mărturii ale unor prim-miniştri, miniştri ai afacerilor externe sau colegi diplomaţi cu care Mihnea Constantinescu a colaborat pe parcursul celor aproape 30 de ani de activitate politică şi diplomatică.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a cărui contribuţie deschide volumul „Mihnea Constantinescu – Înţelepciunea diplomaţiei ancorată în virtuţi”, a salutat efortul de „cartografiere” a vieţii şi activităţii regretatului ambasador Mihnea Constantinescu, mai ales în contextul deosebit al marcării, în acest an, a 160 de ani de diplomaţie română modernă. Astfel, şeful diplomaţiei române a subliniat reperele personalităţii regretatului ambasador, ale contribuţiei sale la dezvoltarea diplomaţiei române şi ale rolului său formator pentru noi generaţii de diplomaţi.

„Mihnea a fost şi este un model pentru noi toţi – un om eficient, profesionist şi patriot, dedicat ţării sale. El ne-a arătat, zi de zi, că politica externă a României trebuie să fie caracterizată de rigoare, eficienţă, onestitate şi stabilitate. Mihnea credea profund în aceste virtuţi, care l-au caracterizat pe deplin şi care au fost întrecute doar de empatia sa. Conştientizăm astăzi, o dată în plus, că diplomaţia are o latură eminamente umană, dincolo de aspectele tehnice în care suntem cufundaţi zi de zi. Mai mult decât un excepţional diplomat de carieră, Mihnea reprezintă unul dintre acele destine rare, a căror menire a fost să influenţeze, prin profesionalism, energie şi dăruire, întreaga construcţie a unei diplomaţii naţionale demne de secolul al XXI-lea”, a evidenţiat, cu această ocazie, ministrul Bogdan Aurescu.

În cadrul evenimentului, au evocat personalitatea şi realizările regretatului diplomat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, consilierul prezidenţial Luminiţa Odobescu, directorul general în cadrul MAE Irina Zidaru, coordonatorul volumului, Filon Morar, precum şi Cora Stăvărescu şi Camelia Botezatu, iniţiatoarele şi coordonatoarele proiectului „Mihnea Constantinescu. Emblematic România”.

Înregistrarea video a evenimentului este disponibilă aici:
http://www.mae.ro/node/60585

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.