Acasă Actualitate Laș, Tătaru a făcut declarații presei fără a-și divulga identitatea. A fost...

Laș, Tătaru a făcut declarații presei fără a-și divulga identitatea. A fost declanșată anchetă penală

DISTRIBUIȚI

Ieri ziarul Libertatea anunța că un parlamentar de Vaslui a declarat jurnaliștilor Libertatea că viceprimarul comunei Drânceni, Lucian Lăcătușu, decedat de COVID, nu ar fi fost vaccinat în fapt, ci doar pe hârtie. Parlamentarul care a cerut jurnaliștilor Libertatea să nu-i facă publică identitatea aflase informația de la rudele bărbatului decedat care i-au solicitat sprijin și i-au transmis că în realitate viceprimarul nu fusese vaccinat, pentru că i-a fost frică.

Astăzi am primit confirmarea de la o rudă a viceprimarului decedat că singurul parlamentar de Vaslui pe care l-a contactat familia este Nelu Tătaru care „este mare la București la Guvern (n.a. Tătaru este consilierul premierului Florin Cîțu) și l-am rugat să ne ajute”. Acesta, deși avea obligația sub sancțiunea penală de a sesiza procurorii cu informația obținută, nu a făcut-o, bazându-se pe faptul că jurnaliștii de la Libertatea nu-i vor divulga identitatea, ceea ce aceștia nici nu au făcut. Cu anvergura sa de târgoveț, Tătaru nu s-a gândit că rudele viceprimarului mort îl vor nominaliza fără vreo reținere. Orice persoană care este în slujba statului este obligată sub sancțiunea închisorii, conform art. 267 din Codul Penal, să sesizeze procurorii dacă descoperă vreo faptă penală în exercitarea atribuțiilor sale. Cum Tătaru a fost contactat de familia viceprimarului în calitatea sa de mare politician la București, acesta avea obligația să sesizeze procurorii dar nu a făcut-o, mărturie stând comunicatul polițiștilor care s-au sesizat din oficiu.

„În urma apariţiei în spaţiul public, în mediul online, a unor materiale de presă privind decesul unui bărbat din judeţul Vaslui, în cursul zilei de ieri, 29 octombrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate. În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals”, au transmis reprezentanţii IPJ VASLUI.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.