Acasă Actualitate Lascăr confirmă rudenia cu Checheriță și spune că nu l-a ajutat în...

Lascăr confirmă rudenia cu Checheriță și spune că nu l-a ajutat în falsa-i carieră însă la UMF era de neatins pe motiv de unchiulețu’

DISTRIBUIȚI

Medicii din secția de Nefrologie a Spitalului „Sf. Ioan” condusă de zeul Alexandru Checheriţă au depus la începutul anului un memoriu la ministrul Sănătății Sorina Pintea în care îl reclamau pe falsul profesor Alexandru Checheriță că îi amenința cu înscenări de malpraxis sau luare de mită și cu „unchiulețul” Ioan Lascăr, scriu jurnaliștii de la Libertatea în articolul „Așa se nasc mogulii din sănătate”. Ziarul Curentul a dezvăluit în exclusivitate în urmă cu câteva zile că Alexandru Checheriță e nepotul lui Ioan Lascăr, motiv pentru care actuala președintă a Colegiului Medicilor, Cătălina Poiană l-a angajat consilierul său la colegiu (de aici și amenințările cu malpraxisul la adresa medicilor). Director l-a angajat pe Andrei Niculae, mâna dreaptă a lui Checheriță. Vezi cum s-au înțeles Poiană și Lascăr pentru Colegiul Medicilor București AICI.

“Dacă îndrăzneai să spui ceva, îţi explica: aşa e şi la Floreasca, la unchiul meu, Lascăr”. Medicii și cadrele didactice intevievate de Libertatea au explicat că au suportat mizeriile lui Checheriță „de frică”. “El ne-a spus de mai multe ori că profesorul Lascăr este unchiul lui. Spunea: am relaţii peste tot, sună unchiuleţu. Şi când am cerut ajutorul mai dus, în UMF, ni s-a spus exact acelaşi lucru”. Trimis în judecată pentru corupție, fostul consilier al premierului Victor Ponta în perioada în care a început falsificarea carierei lui Checheriță, profesorul Ioan Lascăr a recunoscut că e rudă cu Checheriță dar neagă că l-ar fi ajutat. “Nu am nicio legătură cu ascensiunea lui profesională, nu am fost în comisiile lui de examen, nu l-am susţinut în niciun fel. Nu sunt unchiul lui, suntem rude îndepărtate. Aşa, orice om de pe stradă, care mă vede la televizor, se poate lăuda că aş fi eu unchiul lui”. E de înțeles eschivarea lui Lascăr căruia nu-i mai trebuie încă un dosar penal pe lângă cel cu barocamera. Procurorii au fost însă deja sesizați de noul ministru al Sănătății și e puțin probabil ca Violeta Sburlea cea care a falsificat evidențele în calculatoare să îl acopere pe cel care i-a cerut asta.

Citește pe larg despre Alexandru Checheriță pe libertatea.ro

11 COMENTARII

 1. Desigur, unchiuletul nu are nici o legatura cu ascensiunea geniului nefrologiei. El habar nu avea ca la fiecare pas al aceste ascensiuni, la dosar era necesara o adeverinta de la colegiul medicilor, al carui presedinte era, iar la fiecare promovare pe linie de UMF era nevoie de avizul senatului UMF, in care Lascar e dintotdeauna.
  Nici conducerea Spitalului sf Ioan, cale l-a numit sef de sectie pe nefrologie la 32 de ani, fiind profesor universitar nu stia nimic, nici conducerea spitalului de azi nu stie nimic, cand la fiecare examen, terminarea rezidentiatului, specialitate, primariat, sef de lucrari, conferentiar si profesor, spitalul i-a eliberat adeverinte din care sa rezulte activitatea si mai ales vechimea. Acestea sunt obligatorii pentru orice dosar de examen.
  „Cu siguranta” singura vinovata este functionara din minister, care asa de capul ei, a facut un fals in calculator.
  Gata, s-a gasit vinovatul.

 2. Vad ca aruncati pisica in curtea celui mai mic. Daca eminetul a venit cu adeverinta de la unitatea spitaliceasca ca are vechimea pt a da examen …..ce putea face functionarul?

  • Nu a avut nici vechimea și nici derogarea. Violeta Sburlea a modificat în calculator fără document justificativ. A stabilit asta Corpul de Control.

 3. Din pacate asa functioneaza medicina romaneasca. Pe baza de frica. Sau de interese.
  Apropos de unchiulet si barocamera. Cum de nu s-a intrebat nimeni sau nu a intrebat nimeni unde a fost unchiuletul in noaptea cu Colectivul? Ca la spital nu a fost. Au venit toti plasticienii de acasa, au muncit pana la epuizare. In afara de unchiulet. Care a aparut ca o floare dimineata.
  Tot pe baza de frica functioneaza si organizarea de la floreasca. Unchiuletul are sala lui de operatie. De neatins. Nu e el, nu se deschide. Toti ceilalti plasticieni se “bat” pe o sala. Una singura. Inclusiv marile urgente asteapta. Pentru ca sala sacra este doar a unchiuletului. Este incuiata pentru oricine altcineva. Verificabil cu protocoalele operatorii. Cum merge asta? Tot pe baza de frica. Managerul daca va fi intrebat sigur va spune ca nu exista un ordin de interdictie. Sau se pot inventa motive gen nu exista anestezist pentru acea sala, nu exista personal mediu. Si unchiuletul nu e singur. In fiecare sectie de spital exista resurse rezervate pentru seful local.
  Si da. Amenintarile cu flagrante sunt reale. Si in unele cazuri se si aplica pentru persoanele “nemultumite”. Poate nu direct lor. Dar au si ei neveste, soti, copii…
  Un singur cuvant este portivit! Rusine!

  • Acum 4 ani, in primele zile dupa incendiul de la Colectiv, „Unchiuletul” Lascar, ii dadea asigurari ministrului Banicioiu, ca are situatia sub control, iar Banicioiu, medic dentist, nepracticant pus ministru al sanatatii, livra in presa informatii medicale, pentru care a platit cu functia. Si dupa Colectiv, corpul de control facea investigatii in spitalele principale din Bucuresti si ii livra ministrului concluzii incomplete si fragmentate ca si acum in cazul Chercherita, pentru ca nimeni nu a avut si nu are curajul sa scoata adevarul la iveala. Tuturor le e frica sa nu fie zburati de pe functii. Pana se termina ancheta cu barocamera, Lascar iese la pensie, linistit.
   Acum n-a murit nimeni, e doar o stire in presa si toti asteapta sa se stinga incet, incet. La UMF, liniste, la Minister, liniste. Pana se termina ancheta parchetului, peste 10 ani, nepotelul genial ajunge academician. No Problem.
   Intr-adevar, un singur cuvant este potrivit Rusine !

 4. Ca sa fiu mai explicit
  Da, acea „functionara”, Violeta Sburlea era de fapt consilier superior in Ministerul sanatatii in 2016, de profesie medic nepracticant. Presa de la acea vreme scria ca modifica pe bani numele unor rezidenti ca sa nu fie admisi la examene https://www.tolo.ro/2016/10/24/numele-a-sute-de-medici-schimbate-ca-sa-pice-la-comisia-aranjata-pentru-examenul-de-specializare/ Nu s-a atins nimeni de ea.
  Corpul de control a decis ca e singura vinovata in cazul Chercherita, pentru ca a emis o „derogare”,fara aprobarea ministrului de atunci Banicioiu, derogare cu care medicul de 31 de ani a sustinut ex de primariat si de prof universitar in fals.
  Dupa cum se vede foarte clar, certificatul de medic primar obtinut prin fals de Chercherita, publicat de toata presa, este semnat de Ionut Sebastian Iavor, director general in ministerul sanatatii, chiar si azi, si de Gabriela Chelba consilier sup tot in ministerul sanatatii si azi. Despre acestia, corpul de control nu spune nimic, oare nu au nici o legatura cu Chercherita ?
  La dosarul pentru ex de primariat si profesorat, alaturi de actele de identitate, adeverinta de vechime in specialitate de la spitalul angajator, trebuie sa existe adeverinte de la colegiul medicilor precum si de la UMF, Comisia studiaza atent dosarul si il admite sau nu in vederea examenului. Comisia verifica toate aceste acte. Daca in dosar apare si o derogare referitoare la vechime, ea nu poate sa fie decat de maximum 6 luni, nicidecum de 1,2,3 ani, iar derogarea se verifica prin corespondenta oficiala cu MS
  Aceste examene, in fals, s-au dat in Spitalul Sf Ioan, unde Chercherita era angajat rezident, deci conducerea spitalului stia exact ca un angajat rezident prin UMF dadea specialitatea dupa 3 ani de rezidentiat in loc de 5, iar apoi un specialist dadea primariatul tot dupa 3 ani in loc de 5, pentru ca imediat sa devina si profesor universitar la 32 de ani. Toate s-au petrecut in Spit Sf Ioan, Chercherita nu era un necunoscut, Il cunosteau foarte bine, stiau cine este. La fel il cunosteau si pe Andrei Niculae, celalalt geniu, director executiv in colegiul medicilor, membru in consiliul de administratie Spit Sf Ioan. Conducerea stia foarte bine ca face lucruri ilegale.
  Titlul de prof universitar este acordat de UMF prin rector si decan, care verifica si mai amanuntit toate documentele. La toate aceste examene, nu te duci cu buletinul si „derogarea”. Rectorul si Decanul, stiau foarte bine cine este Chercherita, stiau foarte bine ca fac lucruri ilegale. Toate comisiile prin care a trecut Chercherita cu derogarea au fost formate din Profesori universitari cu vechime, care stiau foarte bine ca ceea ce faceau era ilegal. Juristul de la Sf Ioan nu era orb. Managerul, care de profesie este jurist, nu era absent.
  Rusine, rusine !!!

  • Si eu cred ca a venit timpul sa spunem lucrurilor pe nume. Avem nevoie de raspunsuri la mai multe intrebari.
   Chercherita nu a sustinut examen de rezidentiat cu colegii lui, pentru el, Spit Sf Ioan a creeat un post de preparator-asistent universitar care l-a trimis in rezidentiat fara examen. Tot la Sf Ioan. Oare cine a prezidat comisia de concurs, si oare cati contracandidati a avut ???
   Chercherita nu a avut rabdare 5 ani pentru rezidentiat, iar dupa 3 ani a dat examen de medic specialist, la Sf Ioan. Examenul nu a fost dat impreuna cu rezidentii de anul 5, ci intr-o comisie speciala pentru el. Oare cine prezida comisia de examen ???
   Chercherita a facut si doctoratul, direct de pe bancile facultatii, nu a avut rabdare 3 ani si l-a sustinut dupa 2 ani. Oare cine i-a fost indrumator de doctorat ???
   Chercherita, medic specialist, nu a avut rabdare 5 ani ca sa sustina ex de primariat, a dat examen dupa 2 ani tot cu comisie speciala pentru el. Unde ? La spit Sf Ioan. Oare cine prezida comisia speciala ???
   Chercherita, medic primar la varsta unui rezident, a obtinut de la minister 2 Grant-uri de zeci de mii de euro ( vezi CV ), pentru a putea deveni profesor universitar. Oare cine a prezidat comisia care i-a conferit titlul de profesor universitar in nefrologie ???
   Corpul de control al MS ne informeaza ca a identificat vinovatul, in persoana unei functionare de la MS care a emis o derogare falsa. Sa intelegem ca tot ceea ce a urmat, se datoreaza unei functionare din minister ? Sa intelegem ca toate comisiile prin care a trecut acest adevarat geniu, nu aveau responsabilitatea verificarii candidatului unic ? Iar cand vedeau o „derogare” fara aprobarea ministrului, nu-si dadeau seama ca e cava putred ? Comisii speciale, pentru un singur candidat ???
   Sau este rezultatul unor concursuri si examene false, organizate minutios, toate sustinute la Spit Sf Ioan ? Nu cumva, de aici s-a comandat prin relatii „derogarea” ? In fapt, au fost mai multe derogari pentru acelasi Chercherita !!! Unde este de fapt infectia ???
   Sper ca aceasta infectie de la Sf Ioan, sa nu fi infestat si Corpul de control. Unde este Ministrul Sanatatii ???

 5. Marele Profesor Doctor docent, medic primar, sef al comisiei de nefrologie din ministerul sanatatii, conducator de doctorate la UMF Carol Davila, toate la 7 ani de la terminarea facultatii, cel care conducea singura clinica de nefrologie in care se puteau organiza ex de specialitate si primariat, dar nu tinea cursuri nici la studenti nici la rezidenti, cel care nu a avut niciodata pacienti, pentru ca nu era de nivelul lui, pentru ca pacientii put . asa cum declarau medicii de pe sectie pe care ii teroriza cu condica de prezenta in timp ce el nu venea nici macar la raportul de garda, cel care a incasat multi ani salarii superconsistente, atat de la UMF, unde nu practica, cat si de la Spitalul Sf Ioan, unde, de asemenea, nu practica decat politie cu cei care munceau la patul bolnavului, nepotul genial al Profesorului Lascar de la Spitalul Floreasca, care acum se dezice de orice ar putea avea legatura cu „nefrologul Chercherita” … si-a luat concediu fara plata 6 luni, atat de la spital cat si de la UMF, e stressat si are nevoie de relaxare de atata munca grea … si-a schimbat nr de telefon si a disparut.
  No Problem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.