DISTRIBUIȚI

UPDATE 13.11.2019 Lascăr confirmă rudenia cu Checheriță și spune că nu l-a ajutat în falsa-i carieră însă la UMF era de neatins pe motiv de unchiulețu’

După ce în presă a apărut raportul Corpului de Control al ministerului Sănătății privind infracțiunile comise pentru ca nefrologul Ionel Alexandru Checheriță să ajungă profesor universitar la Universitatea Carol Davila la doar 32 de ani, ne-am întrebat cu toții cine e personajul că încălcările legislației făcute pentru el sunt în formă continuată.
Surse concordante din Universitatea Carol Davila ne-au declarat că Ionel Alexandru Checheriță este nepotul profesorului Ioan lascăr. Cum fiul său, Bogdan Lascăr, nu a îmbrățișat meseria tatălui fiind artist plastic, celebrul chirurg l-a înfiat profesional pe nepotul său Alexandru din momentul în care acesta a absolvit Facultatea de Medicină de la Iași. Ioan Lascăr este originar din Comănești județul Bacău, fiul său fiind născut în 1974 în Bacău.
Așadar Checheriță a absolvit Facultatea de Medicină din Iași în anul 2007. Conform HG nr. 567 din 15 iunie 2005, durata studiilor doctorale fiind de 3 ani, Checheriță nu putea deveni devenit doctor înainte de 2010. Nepot al marelui Ioan Lascăr, omul devine doctor în 2009, după doar doi ani de la începerea studiilor doctorale. Pentru ca nu cumva cineva să descopere falsurile, în CV-ul oficial al lui Checheriță nu apar facultatea absolvită și nici rezidențiatul.
În 2012 devine medic specialist și cu 3 ani și patru luni mai devreme decât prevede legea, devine medic primar pentru a putea deveni conferențiar în 2014 și profesor universitar un an și ceva mai târziu.
Prietenul lui cel mai bun, nefrologul Andrei Niculae, absolvent de Medicină la Constanța în 2005, obține și el tot în 2014 primariatul, cu un an și jumătate mai devreme, tot ilegal.

Ambii nefrologi sunt implantați, nu aleși, la Colegiul Medicilor București, condus de dr. Cătălina Poiană din 2015, după ce Ioan Lascăr a fost detronat post-Colectiv, din cauza barocamerei nefuncționale de la Floreasca. La alegerile din 2015, toți oamenii lui Lascăr au votat-o pe Poiană, o persoană răzbunătoare care l-a făcut să plece pe soțul consilierului prezidențial Loreta Păun. Doctorul Sorin Păun îndrăznise să-și bage nasul prin cheltuielile făcute la Colegiul Medicilor din București în mandatele lui Ioan Lascăr. Prin Andrei Niculae numit director executiv de Poiană și consilierul său Alexandru Checheriță, președinta CMB și-a îndeplinit înțelegerea parafată chiar acasă la Lascăr: „te fac șefă dar nu te uiți în urmă” și în plus a simțit și gustul dulce al răzbunării față de dr. Loreta Păun, de profesie tot endocrinolog ca și ea, ajunsă consilier prezidențial. Ea, nu.
Încet, încet, cei doi nefrologi au devenit un fel de împărați în domeniul Nefrologiei din București.
Însă acum, dubioasa bisericuță formată din Lascăr, Poiană, Checheriță și Niculae stă să se prăbușească.

Ioan Lascăr este judecat pentru fapte de corupție de 2 milioane de dolari, la Tribunalul București. Detalii AICI.

Ieri BEX-ul Colegiului l-a suspendat pe fraudatorul Andrei Niculae din funcția de director executiv al CMB, poziție din care a organizat și alegerile pentru Comisia de Disciplină pentru că este, ați ghicit, integru.

Ieri noul ministru al Sănătății a sesizat organele de cercetare penală și l-a zburat din funcția pe care o coupa la Ministerul Sănătății pe nefrologul Ionel Alexandru Checheriță.

Și la DNA este depusă o plângere penală împotriva doctorului Checheriță din care cităm:

„Pentru a-și acoperi infracțiunile, domnul doctor a dat în judecată Spitalul Sfântul Ioan pentru a i se plăti salariu de medic primar încă din 2016 deși legea stipulează foarte clar că în cazul susținerii examenului de primariat cu derogare, candidatul își intră în drepturi (inclusiv salariale) la momentul în care se încheie perioada pentru care a primit derogarea, adică la împlinirea celor 5 ani de vechime în specialitate.

În plus, domnul doctor nu a efectuat nicio singură oră de gardă în toată cariera dumnealui medicală, nu a ținut niciun curs și nicio lucrare practică.

Rezidenții nu sunt lăsați să-și facă stagiile din curicula de pregatire iar cei care s-au opus nu au mai terminat rezidențiatul în specialitatea nefrologie pentru că, contrar legii, clinica al cărei șef este domnul Checheriță este singura în care se dau de ani de zile examenele de specialitate și primariat în specialitatea Nefrologie, deși sunt multe alte clinici universitare care pregătesc studenți și rezidenți în specialitatea aceasta în Bucuresti, unde activeaza profesori de renume și cu mult mai multa experientă.

Faptele anterior descrise întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art. 297 Cod penal cu raportare la art. 47 Cod penal și a infracțiunii de instigare la fals material, faptă prev. și ped. de art. 320 Cod penal și a infracțiunii de uz de fals, faptă prev. și ped. de art. 323 Cod penal.”

20 COMENTARII

 1. Checherita nu a dat nici examenul de rezidentiat, profitand de o derogare care permitea, la momentul respectiv, celor care erau preparatori in anumite sectii sa devina rezidenti in specialitatea respectiva doar cu acordul profesorului.

    • Precis, a fost un concurs foarte serios, concurs fara contra candidati, care l-a trimis in rezidentiat fara sa participe la examenul de rezidentiat. E formula clasica, prin care, doar cine trebuie, devine Cadru didactic la UMF.

   • Aceasta „derogare” functioneaza bine mersi si astazi. Daca ar avea cineva curiozitatea, dar si accesul la date, am afla ca majoritatea Cadrelor didactice UMF, profesori, conferentiari, sefi de lucrari, care conduc spitalele di Romania, au pornit la drum pe aceasta usa din dos a UMF. Inainte de 89 exista prerepartitia, adica partidul comunist oferea unor „studenti de incredere”, 50 de sutimi, in plus la media finala, Astfel existau absolventi de medicina cu media 10,20 sau 10,50, care ajungeau direct asistenti universitari la UMF, iar apoi conferentiari si profesori in marile spitale, in timp ce restul se luptau pentru firmituri. Astazi totul se face „transparent” „prin concurs” … numai ca la toate aceste „concursuri” se prezinta cate un singur candidat, iar „concursul” se poate sustine si fara sa fi in rezidentiat pe specialitatea respectiva, adica „studenti de incredere” care nu se prezinta la rezidentiat sau care pica la rezidentiat, sau care iau rezidentiatul pe ultimile specialitati ( pentru ca specialitatile se aleg in functie de medie)dar nu sunt multumiti de ce sunt capabili, … se prezinta la „concursurile transparente”, care de obicei se publica dupa ce s-au tinut, sau la lare nu te poti inscrie pentru ca ministerul ti-a gresit o litera din nume pe adeverinta , sau o cifra din CNP.
    Problema este ca la astfel de informatii nu are nimeni acces. Singura putere care ar putea face lumina in aceasta mizerie, este PRESA. Jurnalistii sunt singurii pe care ii preocupa aflarea adevarului.

  • Ce tare a ajuns tipul asta, era in an cu mine la facultate, nu stiam ce hram poarta pt ca nu mi s a parut a fi printre studentii ” VIP”. Oricum nu ma mira statutul lui pt ca la intalnirea de 10 ani in 2017, un alt coleg care nici pe departe nu era o capacitate dar are un parinte in sistem a zis ca este conferentiar la nu stiu ce catedra. Nu ma deranjeaza asta, sau ar trebui, doar sa stea in banca lor si sa nu i sfideze pe ceilalti care isi castiga greu un post la stat ,sau nu l castiga deloc, muncind ca niste sclavi.

 2. Cred ca se impun niste demisii de onoare la CMB!apoi o analiza profunda a DNA la spitalele de bastina ale elefantilor furiosi citati mai sus pentru ca putregaiul este extins rau
  Conduc autoritar ,sfidand ,cu dispret fata de semanii lor intangibili intr o nesimtire fara margini!
  De observat ca toti sunt intr un conflict major de interese avand un cumul mare de functii!Sa explice cum au timpul fizic necesar sa fie in 2 3 functii in acelasi timp…
  sa fie de vina ora de iarna!))))

 3. Da, in timp ce unchiul Prof Lascar „salva” o parte din victimele din nenorocirea de la Colectiv, nepotul sau genial „profesor doctor docent, conducator de doctorate, sef pe toata nefrologia din Romanica, medic primar, sef de sectie, etc, etc, salva alta parte dintre victime, toti dadeau asigurari ca au situatia sub control. La spitalul Sf Ioan, la geniul nefrologiei romanesti, toti cei care au murit, fiind internati in urma tragediei de la Colectiv, au in certificatele de deces, la cauza principala a decesului, afectiuni nefrologice.

 4. Formidabil, corpul de control … a descoperit toate astea, dupa ce 11 medici au ajuns cu plangerile pana la minister ? Dar cand plangerile erau facute la Manager si la Consiliul de administratie al spitalului, de ce nu s-a verificat nimic ? In 2014 pe functia de manager era o doamna doctor, venita direct din corpul de control, cum de nu a observat ca un doctor de varsta unui rezident este profesor universitar si medic primar ? Oare nu era treaba ei ? Dar noul Manager, venit prin „Concurs”, care l-a bagat pe celalalt geniu al nefrologiei, Dr Andrei Niculae, direct in Consiliul de administratie al spitalului, nici el nu a observat ca varsta nu corespunde cu gradul medical, cu gradul universitar si cu importanta functiei ? Nu, el nu a observat nici macar plangerile facute de medicii spitalului in scris referitoare la situatia asta. Acum e foarte mirat si nu-si da seama cum de s-a intamplat asa ceva. Nici directorul medical, nu-si inchipuie cum de s-a ajuns la aceasta situatie.

  • Director medical ? Pai … director medical e … Profesor conferentiar, doctor in stiinte medicale, medic primar s.a.m.d. Geavlete Bogdan, cam de aceiasi varsta cu geniul nefrologiei, cu un CV Profesional mult mai impunator, pe 24 de pagini din care lipseste doar un mic amanunt, ca este fiul Profesorului Geavlete Petrisor. Deci, totul e explicabil, astia conduc spitalele din Tara asta si destinele medicinii.

   • Bogdan Geavlete, era asistent universitar in anul IV de rezidentiat, prin „concurs” in clinica tatalui sau Petrisor Geavlete. In mod normal, nu poti sa fi asistent universitar, decat dupa ce esti medic specialist.

 5. Nu-mi vine sa cred. Daca citesti CV-urile astora, in care predomina congrese, seminarii si intruniri, toate in strainatate, cam 5-6 zile de 2 ori pe luna in ultimii 10 ani, te intrebi de unde au avut atatia bani pentru taxe de participare, hoteluri si avioane. Dar mai ales cand au avut timp sa mai practice si medicina, fiind tot timpul in comisii, comitete, consilii, cursuri de perfectionare. Sunt studenta anul VI la Carol Davila, Am facut si nefrologia si urologia La Sf Ioan, nu am avut nici o absenta, dar nu am reusit niciodata sa-i vad pe acesti „domni profesori”, nici macar la examen. Eram convinsa ca au varsta intre 50 si 60 de ani, ca toti profesorii de la medicina. Cum sa ajungi profesor universitar la 31 de ani ? Cine le-a dat lor aceste grade medicale si universitare cu derogari ? Taticutul si unchiuletul ? Cati „doctori” din Romania au obtinut derogari si cine sunt ei ?

 6. Rusine Ministerul Sanatatii. L-ati dat afara din comisia de nefrologie a ministerului, asta e tot, dar e tot „profesor”, doctor in stiinte medicale, medic primar si cata si mai cate. Ia in continuare mai multe salarii consistente de la stat. Acum ati sezizat parchetul si asteptati sa vina procurorii sa numere pe degete de cati ani este nevoie sa promovezi in medicina ? Dar ministrul sau ministerul, nu stie sa numere pe degete ? Trebuie sa faceti „o comisie care sa analizeze” ? Domnule nou ministru, sunteti PSD-ist ? Trebuie sa asteptati luni sau ani, ca sa luati masuri ? Sper ca nu aveti si dumneavoastra derogari in evolutia profesionala !!!

  • Pentru ca toate deciziile referitoare la titluri academice trebuie sa fie analizate conform unei proceduri. altfel, cel in cauza poate invoca in instanta viciu de procedura si nu numai ca isi confirma „ascensiunea” prin castigarea unui proces din cauze procedurale dar mai cere si despagubiri pe care tot noi le platim.
   stiu ca e evidenta frauda dar trebuie demonstrata cu dovezi, iar dovezile se obtin in baza unei anchete.

 7. Totusi, … orice doctor de pe lumea asta stie foarte bine ca nu ai cum sa fi medic primar la mai putin de 10 ani de la terminarea facultatii, si nicidecum profesor universitar in medicina la 32 de ani … e la mintea gainii …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.