Acasă Actualitate DNA: Ioan Lascăr colabora la o clinică aparținând lui Oprescu Jr. și...

DNA: Ioan Lascăr colabora la o clinică aparținând lui Oprescu Jr. și lui Galea, patronul Gemedica, favorizată la licitația pentru unitatea de arși

DISTRIBUIȚI

Procurorii susțin în rechizitoriul prin care Ioan Lascăr și Radu Macovei au fost trimiși în judecată că dintre cei 17 distribuitori de echipamente medicale care puteau asigura dotarea Secției de Arși de la Spitalului Clinic de Urgență Floreasca a fost ales Gemedica SRL, care nu avea avizele necesare.

Așa că medicul Ioan Lascăr a favorizat în procedura de licitație pentru barocameră societatea Gemedica SRL, administrată de Aurel Cătălin Galea, în condițiile în care avea o colaborare la o unitate sanitară deținută de o altă firmă în care același om de afaceri era asociat reiese din rechizitoriul DNA prin care profesorul a fost trimis în judecată.

Aurel Cătălin Galea este asociat cu fiul lui Sorin Oprescu la mai multe societăți cu profil medical, la una dintre ele fiind colaborator și medicul Ioan Lascăr, după cum reiese din dosarul întocmit de procurorii anticorupție.

Potrivit DNA, chiar Ioan Lascăr a întocmit caietul de sarcini pentru a favoriza în procedura de licitație SC Gemedica SRL.

„Inculpatul a procedat în acest sens datorită relației profesionale pe care a avut-o de-a lungul timpului cu Centrul Medical Academica, a cărui activitate este administrată de (…) două societăți (…) afiliate și coordonate de inculpatul Galea Aurel Cătălin — administratorul Gemedica SRL și de persoane apropiate acestuia. Astfel, inculpatul Galea Aurel Cătălin și numitul Oprescu Mircea Sorin (fiul lui Sorin Oprescu — n.r.) controlează împreună un grup de firme afiliate, fie prin intermediul membrilor de familie, fie prin intermediul unor societăți de tip offshore, pe care le reprezintă în relațiile cu terții”, se arată în rechizitoriu.

Galea a înființat cele două societăți care administrează Centrul Medical Academica împreună cu Sorin Oprescu și fratele acestuia, Dorin Gelu Oprescu, fostul primar al Capitalei introducând-ul pe fiul său ulterior în acționariat.

„Inculpatul Lascăr Ioan este unul dintre medicii care prestează servicii medicale în cadrul Centrului Medical Academica — la specialitatea chirurgie plastică. (…) Din totalul sumelor încasate (…), Lascăr Ioan a declarat doar veniturile obținute în anul 2015 de la această societate, respectiv suma de 1.680 lei. (…) . Un alt aspect important este faptul că inculpatul Lascăr Ioan nu a declarat colaborarea sa (…) nici cu ocazia organizării procedurii de atribuire a acordului cadru pentru dotarea Unității de îngrijire a arșilor grav din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București deși, la data semnării contractului, inculpatul Galea Aurel încă avea calitatea de asociat, iar ulterior părțile sociale deținute de acesta au fost preluate de mama sa”, se mai menționează în documentele respective.

Citește și Alianța Medicilor a semnalat în 2015 că se încearcă mușamalizarea, DNA lămurește acum motivul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.