Acasă Actualitate Lia Olguţa Vasilescu e disperată să fie ministru: ‘Va fi o ordonanță...

Lia Olguţa Vasilescu e disperată să fie ministru: ‘Va fi o ordonanță de urgență în care se va da un termen’

DISTRIBUIȚI

Lia Olguţa Vasilescu, propusă de PSD în funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat duminică seara, la Antena 3, că ar putea fi adoptată ordonanţă de urgenţă care să-i dea termen preşedintelui pentru numirea miniştrilor propuşi de către premier.

Olguţa Vasilescu a declarat că legislaţia este deficitară pe acest subiect.

”Nu voi fi niciodată acceptată de Klaus Iohannis. Eu am fost numită de 3 ori. El trebuia doar să semneze. Nu pot să mă pun în mintea lui ca să știu ce gândește, de nu mă pune. Va fi o ordonanță de urgență în care se va da un termen. Dacă el nu va respecta acel termen, va fi sesizată, din nou, CCR.”, a spus Vasilescu.

Ea a spus că, având în vedere refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de miniştri făcute de Viorica Dăncilă, ar putea fi adoptată ordonanţă de urgenţă care să stabilească termenul în care preşedintele e obligat să ia decizia privind numirea miniştrilor. Desigut că această OUG ar acționa pentru viitor dar Olguța e disperată să fie ministru și crede că CCR își va încălca propria jurisprudență începută încă de când l-au lăsat pe Iliescu să candideze a treia oară.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.