Acasă Actualitate Olguța Vasilescu, șantaj la președinte în direct la televizor

Olguța Vasilescu, șantaj la președinte în direct la televizor

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a refuzat de două ori să o numească pe Olguța Vasilescu în funcția de ministru. Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.
În această seară, în direct la televiziunea Antena 3, Olguța Vasilescu a anunțat că PSD îi va face plângere penală lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare amenințând că ea, de profesie profesoară de limba română și limba italiană și cu Mircea Drăghici, la bază subinginer, ar putea să-i facă o plângere penală președintelui dacă nu-i numește în funcțiile de miniștri ai Dezvoltării și Transporturilor.

”E deja redactată de ministrul Justiției și de colegii noștri juriști. La această plângere a lucrat și Mircea Drăghici (n.a. fără a avea studii juridice), de aceea, probabil, nu e ministru. Putem să îi facem și noi, eu și Mircea Drăghici, o plângere pentru abuz în serviciu. Acum nu o să îi se întâmple nimic, că e președinte. Dar, îl așteaptă, că nu o să fie președinte toată viața.”, a spus Vasilescu la Antena 3.

Conform art.206 din Noul Cod Penal, Ameninţarea, fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Iar la Art. 207, șantajul, se prevede: Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Poate se supără președintele și-i face o plângere pe amenințare și șantaj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.