Acasă Actualitate Licitatie trucata la Spitalul de Ginecologie Ploiesti

Licitatie trucata la Spitalul de Ginecologie Ploiesti

DISTRIBUIȚI


Ofiterii Serviciului Politiei Economico-Financiare din I.P.J. Prahova au descoperit si probat ca selectia de oferte organizata de Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Ploiesti pentru achizitionarea de -inventar moale- a fost trucata. Politistii sustin ca inainte de respectiva selectie, care s-a organizat in luna iulie 2002, S. Anisoara, administrator la SC Feixcon SRL si asociat la SC Tonio Invest SRL, ambele din Ploiesti, cunoscand-o mai demult pe N. Maria, director economic la acest spital, i-a propus ca impreuna sa gaseasca o solutie prin care cele doua societati ce-i apartineau sa castige licitatia si sa devina furnizoare.


Oferte fictive

N. Maria a acceptat propunerea Anisoarei, dar pentru a nu aparea discutii in randul personalului spitalului cu privire la preturile de livrare a marfurilor, care erau mult mai mari decat cele practicate pe piata, i-a sugerat acesteia sa procure si alte oferte in numele unor firme, in care sa se mentioneze sume si mai mari, pentru a o putea declara castigatoare. Zis si facut. La selectia de oferte organizata de unitatea medicala mai sus-mentionata, S. Anisoara a prezentat, pe langa ofertele societatilor sale, si oferte false ale altor societati (SC Avanti SRL, SC Modern Stil SRL, SC Stil Com SRL) care fie erau radiate, fie ca nu erau inregistrate la Oficiul Registrului Comertului.

Facturi emise de o societate radiata

In urma verificarilor efectuate de politisti, impreuna cu reprezentanti ai Garzii Financiare Prahova, s-a constatat ca in perioada iulie-septembrie 2002, SC Feixcon SRL Ploiesti s-a aprovizionat de la SC Avanti SRL Ploiesti cu marfuri in valoare de 1.553.720.200 lei, care au fost comercializate Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Ploiesti, insa SC Avanti SRL era radiata din evidentele ORC Prahova din 29.02.2002, facturile fiind emise in fals, apartinand plajei de numere aferente unei societati comerciale din municipiul Bucuresti, cu care nu a avut nici un fel de relatie comerciala.

In urma acestor activitati ilicite, S. Anisoara a prejudiciat bugetul de stat cu 216.140.000 lei, reprezentand TVA dedus pe baza folosirii si inregistrarii in contabilitate de documente false de aprovizionare.

Directoarea s-a -imbogatit- cu un dosar penal

Nici directorul economic al spitalului n-a iesit nesifonat din aceasta afacere. Politistii au stabilit ca N. Maria se face vinovata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, intrucat nu a respectat prevederile OG 60/2001, preferand ca furnizori societati comerciale ce au practicat preturi de livrare foarte mari si acceptand oferte fictive. Pe de alta parte, politistii sustin ca N. Maria a acceptat comiterea acestor ilegalitati pretinzand si primind de la S. Anisoara peste 30 milioane de lei, aspecte ce au facut obiectul dosarului penal nr. 75716/2003, declinat in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.