Acasă Actualitate Lider Sanitas recunoaște: vom avea categorii cu foarte puțină pregătire care vor...

Lider Sanitas recunoaște: vom avea categorii cu foarte puțină pregătire care vor câștiga mai mult decât medicii și asistenţii cu funcţii superioare

DISTRIBUIȚI

Astăzi 200 de membri Sanitas pichetează Ministerul Sănătăţii, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, precum şi de regulamentul de sporuri.

Preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat pentru AGERPRES că „sunt aceleaşi revendicări pe care le cerem de ani de zile. Legea salarizării, care se credea unitară, ne-a dezbinat şi dacă nu depăşim în sănătate plafonul de 30% s-ar putea să avem categorii profesionale cu foarte puţină pregătire, care vor câştiga mai mult decât medicii şi asistenţii cu funcţii superioare. Biologii şi farmaciştii au salarii diminuate începând cu 1 ianuarie. Aşteptăm regulamentul de sporuri, care nu apare, pentru că toate veniturile noastre depind de acel regulament”, a spus Huşanu.

Ceea ce nu a declarat Hușanu este că deja ministrul Pintea a anunțat că nu se mai emite un nou regulament și că „Ministerul Sănătății va supune aprobării Guvernului Regulamentului-cadru (pus în dezbatere publică în 14.03.2018-n.r.) privind condițiile de acordare a sporurilor în sistemul de sănătate. Cuantumul sporurilor pentru anul 2018 va fi aprobat prin ordin al ministrului Sănătății. Cuantumul sporurilor care va fi aprobat prin ordin de ministru pentru anul 2018 poate fi depașit peste nivelul stabilit astfel: la nivelul rezultat din aplicarea anexelor , diferența poate fi suportată din veniturile proprii realizate în condițiile legii și/sau din finanțări ale autorităţilor publice locale în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale. În următorii ani, cuantumul sporurilor va fi reanalizat și va crește ca urmare a creșterilor graduale ale salariilor de bază.”.

Mii de medici au semnalat că ministerul a formulat în așa fel proiectul de regulament privind sporurile încât acestea se acordă invers proporțional cu anii de studii, după cum arătat AICI.

Foto: facebook.com/viorel.husanu

1 COMENTARIU

  1. Poate recunoaște și faptul ca la alegerile locale în comisiile electorale au fost numiți numeroși membrii sanitas București. Pentru bunul mers al treburilor..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.