Acasă Social Risc major! Medicii de ATI din toată țara au anunțat-o pe Pintea...

Risc major! Medicii de ATI din toată țara au anunțat-o pe Pintea că nu mai intră în operații dacă adoptă noul regulament de acordare a sporurilor

DISTRIBUIȚI

UPDATE 23.03.2018 Au semnat scrisori de protest și medicii ATI din

Spitalul Clinic Filantropia Craiova, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, Spitalul Județean Ilfov, Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Județean de Urgență Tg.Jiu

Update 21.03.2018 Au semnat scrisori de protest și Secția ATI și Compartimentul de Primiri Urgențe Făgăraș din Spitalul Municipal „Dr.Aurel Tulbure” Făgăraș.
Medicii din cadrul UPU SMURD Spitalul Universitar de Urgență București
Medicii din cadrul UPU/ATI SIU Alexandria
Medicii din cadrul Serviciului Anatomie Patologică Spitalul Județean de Urgență Reșița
Medicii de ATI de la Spitalul Județean de Urgență Deva

Update 20.03.2018 Medicii ATI de la Spitalul Municipal Oradea și medicii de Anatomie Patologică de la Spitalul din Bistrița au transmis o scrisoare de protest ministrului Sănătății.

Update 19.03.2018 Medicii din secțiile ATI din Spitalul Județean Deva, din spitalul Malaxa, din Spitalul de copii „Sf.Ioan” din Galați, precum și medicii din Secția de chirurgie a Spitalului de Urgență Slatina și din Spitalul „Elena Doamna” din Iași au semnat scrisori de protest.

Update 17.03.2018: Și medicii din secțiile ATI din Institutul Oncologic București și din Spitalul Bagdasar Arseni au semnat scrisori de protest.

Joi seara, ministrul Pintea, deși primise scrisoarea medicilor de ATI de la Spitalul Municipal din Capitală prin care aceștia o anunțau că nu mai intră în operații, indiferentă, în studioul B1,  a declarat că „am primit niște informaţii că medicii de la Secţia ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti nu vor mai intra în sălile de operaţii din cauza modului de aplicare a sporurilor. Mă voi duce mâine să am o discuţie cu dânşii. Eu cred că au fost greşit informaţi, nu au făcut nişte calcule corecte, exacte. Sunt convinsă că, discutând cu dânşii, vom reuşi să clarificăm problemele, pentru că asta ştiu să fac, să le explic cum am făcut Anexa 10 (cu regulamentul sporurilor – n.r.) pentru că este mărul discordiei”, a declarat senină ministrul Sănătăţii.

Fără anesteziști nicio operație nu se poate efectua.

Astăzi sute de medici din toată țara au transmis scrisori ministrului după ce abia în 14 martie, ministerul a făcut publică Anexa 10 la HG ce stabilește noul regulament de acordare a sporurilor. Medicii amenință că nu mai intră în blocul operator dacă acest regulament se va adopta! Nicio operație nu se va mai putea efectua în România! Medicii sunt supărați că în urma negocierilor cu sindicatele, asistenții primesc sporuri mai mari decât medicii și că acestea nu se acordă în funcție de riscurile la care sunt expuși, ci sunt fixate din pix.
Menționăm că liderii celui mai mare sindicat sanitar din România, Sanitas, sunt asistenți medicali și au criticat în mod frecvent medicii români, ba chiar au îndemnat populația să meargă să denunțe medicii la poliție ca în anii 50. Liderii Sanitas au salarii de mii de euro lunar și sunt mână-n mână cu PSD, unii dintre ei ocupând funcții în guvernul PSD sau candidând pe listele de deputați ale Partidului Social Democrat. E normal ca Pintea care provine din PSD să joace cum îi cântă Sanitas. Rămâne de văzut dacă locul medicilor în sălile de operații îl poate lua Sanitas.

Întreaga societate românească trebuie să înțeleagă că medicii trebuie plătiți pentru că altfel pleacă în străinătate unde există deficit de personal. Au așteptat amăgiți de politicieni că o să fie mai bine și au ajuns acum în situația în care deși ministrul anunță măriri de salarii de până la 170% de fapt prin tăierea sporurilor medicii ajung să câștige mai puțin. Așa umilită nu a mai fost nicio categorie socială din România.

Publicăm la finalul articolului fotografiile cu scrisorile transmise ministerului de sutele de medicii ATI din toată țara care le-au semnat. Vom actualiza articolul și cu alte spitale care se alătură protestului.

Au semnat scrisorile medicii de ATI de la

Spitalul Județean din Galați

Spitalul Sf. Spiridon din Iași

Spitalul Parhon Iași

Spitalul Județean de Urgență din Tg. Mureș

Spitalul de Urgență Petroșani

Spitalul Județean Mehedinți

Spitalul Colentina

Spitalul Obregia din București

Spitalul Județean Suceava

Spitalul Municipal de Urgență Timișoara

Spitalul Județean de Urgență „Plus Brinzeu” Timișoara

Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Louis Turcanu” Timișoara

3 COMENTARII

  1. Asta nu e o cale de a protesta corect, căci cei care suferă sînt pacienții, oameni nevinovați! Ca să fie corecți, medicii ar trebui să anunțe ca nu vor mai prelua cazurile politicienilor, iar politicienii să fie obligați să se trateze la policlinicile publice și spitalele obișnuite, nu la ELIAS sau alte spitale private!
    u

    • Cand o populatie voteaza un guvern / parlament corupt si hot, ea nu mai e victima ci complice. La cat au furat, ei se trateaza in afara – vezi Pontache la Istanbul, Taiceanu la Paris. In schimb atita lumea impotriva doctorilor, ametindu-i cu lefuri fabuloase si inexistente

  2. Bravo medicilor ATI ca au luat atitudine ! Sunt sustinuti de toti medicii de specialitate chirurgicala !Si la noi – medicii de specialitate chirurgicala- , nedreptatea e majora – dintotdeauna asistentii de sala de operatie au avut sporuri de 50 % , iar medici de specialitate chirurgicala au avut 15 % !!! de asemenea UPU si SMURD au avut 85 %, iar chirurgii toti -15 % ! Le spunem si noi guvernantilor un lucru esential – URGENTA NU SE OPRESTE LA USA SALII DE OPERATIE ! In privinta anexei 10 … e absolut aberanta si halucinanta… Una din marile greseli ale legii salarizarii este ca nu au prevazut baza diferita pentru specialitatile medicale si chirurgicale… Vom vedea cine va mai invata 5-7 ani pentru chirurgie cardiovasculara , neurochirurgie, obst – ginecologie, urologie etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.