Acasă Actualitate Lucan a depus un fals la instanță ca să scape de arest?...

Lucan a depus un fals la instanță ca să scape de arest? Avocatul spune că e doar o eroare materială

DISTRIBUIȚI

Profesorul Mihai Lucan, reținut de DIICOT în 21 decembrie 2017 nu a fost arestat preventiv de judecătorii Tribunalului București pentru că a depus în instanță o copie de pe un document, intitulat „Statement” şi semnat de managerul fimei MGP din Cehia, conform căruia, în 2006, firma a livrat, gratuit, fără a avea nevoie de compensaţii sau de returnarea produsului, un aparat „Seednet Model FP5T5” către profesorul Mihai Lucan.

Citește și Judecător: aparatul delapidat de Lucan aparține de fapt medicului

Declarația e datată 6 noiembrie 2007. Intervievat de Adevărul, actualul manager al ICUTR, Silviu Moga, a declarat că e vorba despre două aparate produse de aceeași firmă, Galil, dar că în 2006 aparatul se numea Oncura 200 Golden SeedNet 2. De altfel, Moga și-a făcut doctoratul pe de pacienți tratați între 2006 și 2010 exact pe acest aparat, tema fiind: „Crioterapia Primară, metodă de tratament minim invaziv la cancerul de prostată”. Modelul FP5T5 a ajuns la ICUTR abia în 2012.
Așadar pare că Lucan a contrafăcut documentul pentru a scăpa de arestul preventiv, fiind suficient să modifice data livrării și data emiterii declarației.

Unul dintre avocaţii lui Mihai Lucan, Eugen Iordăchescu, a declarat pentru „Adevărul”: „E vorba despre o eroare materială, de o literă greşită, dar asta nu are relevanţă în ceea ce priveşte actul de donaţie care din punctul nostru de vedere dovedeşte că aparatul a fost şi este în proprietatea exclusivă a lui Mihai Lucan”.

Litera greșită în opinia avocatului este în loc de „Oncura 200 Golden SeedNet 2” e „Seednet Model FP5T5”.
Conform Codului Penal, falsul în înscrisuri sub semnătură privată se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă iar uzul de fals cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.