Acasă Actualitate Mafia araba face presiuni pentru eliberarea unui contrabandist

Mafia araba face presiuni pentru eliberarea unui contrabandist

DISTRIBUIȚI

<> Mohamed Hussein a prejudiciat statul roman cu 20 miliarde de lei

<> Arabul a obtinut cetatenia romana prin falsificarea unui cazier libanez fals

<> Hussein este cautat in Liban pentru fals si inselaciune. Pe numele sau au fost emise 18 mandate de arestare.

<> S-au pus la bataie 50.000 de dolari pentru eliberarea arabului

La sfarsitul lunii februarie, inceputul lunii martie 2001 au sosit la Vama Gara de Nord -Romanian Customs Services- trei containere de conserve peste -Sardine- din Maroc, firma -L*spedon-. Firma exportatoare a expediat marfa firmei -MH Trading SRL- din Bucuresti, patronul fiind cetateanul arab Mohamad Hussein. Acesta a prezentat la Vama Constanta o factura externa de 10.000 de dolari pentru a tranzita marfa catre Gara de Nord, pentru vamuirea finala. La sosirea marfii in Bucuresti, Mohamad Hussein a schimbat factura de 10.000 de dolari, deja prezentata in Constanta, si a prezentat alta factura in valoare de 13.500 de marci pentru toate cele trei containere. Motivul: pentru a plati taxele vamale mai mici. Dupa prezentarea documentelor pentru vamuire, D.G.V. a prezentat arabului factura originala a marfurilor in valoare de 54.000 de dolari, confirmata de vama marocana. Prejudiciul, numai din acest import, este de 800.000.000 lei. Cazul se afla la Politia Transporturi, arabul fiind arestat, cercetarile continuand.

La perchezitiile facute la sediul firmei -MH Trading SRL-, politia a mai gasit alte facturi originale, schimbate in acelasi sistem, pentru importurile facute de patron in perioada 2000-2001, prin care a prejudiciat statul roman cu peste 20.000.000.000 lei. Mohamad Hussein a fost arestat pentru 30 de zile de catre Parchetul Curtii de Apel. Mandatul a fost prelungit de catre Judecatoria Sectorului 1 pentru inca 30 de zile. Aparatoarea arabului a contestat prelungirea mandatului de arestare dat de catre Judecatoria Sectorului 1 la T.M.B. Se pare ca se fac mari presiuni.

Surse din comunitatea araba, monitorizate de SRI, afirma ca seful lor va fi eliberat saptamana aceasta, contra sumei de 50.000 de dolari, care trebuie sa ajunga la unele persoane influente din Justitie, si au inceput pregatirile pentru petrecerea de revedere.

Toate faptele prezentate sunt probate de Politia Transporturi si confirmate de catre Parchet. Cum pot fi negate de T.M.B., ramane de vazut. Mai mult decat atat, arabul este fugit din Liban si are 18 mandate de arestare, date de autoritatile libaneze, fiind dat in urmarire pentru fals si inselaciuni.

Un lucru extrem de interesant este ca Mohamad Hussein a obtinut cetatenie romana pe baza unui cazier libanez fals, facut de el. Autoritatile romane, indulgente cum le stim, l-au crezut pe cuvant, fara sa verifice, si i-au dat cetatenie romana. Autoritatile romane deja au obtinut cazierul adevarat, unde apar toate mandatele si faptele savarsite de acesta.

Ramane de vazut cine-si va asuma responsabilitatea eliberarii lui Mohamad Hussein.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.