Home Economic-Financiar Guvernul obliga actionarii Bancii Dacia Felix sa plateasca 15 milioane de dolari...

Guvernul obliga actionarii Bancii Dacia Felix sa plateasca 15 milioane de dolari catre BNR si CEC

DISTRIBUIŢI

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, un proiect de ordonanta de urgenta care prevede ca actionarii majoritari de la Banca Dacia Felix sa plateasca o suma de 15 milioane de dolari catre BNR si CEC, astfel incat aceste sume sa acopere pretentiile celor doua institutii, a declarat, joi, ministrul pentru coordonarea secretariatului general al Guvernului, Serban Mihailescu.

El a precizat ca actionarii majoritari au promis ca vor plati 15 milioane de dolari, in caz contrar urmand a fi reluat procesul de lichidare a bancii.

Mihailescu a mai spus ca in cazul in care actionarii majoritari vor recupera creantele externe ale bancii, 25% din totalul acestora va fi transferat catre BNR. -La solicitarea Guvernului, toate creantele bancii vor trece la AVAB-, a spus Mihailescu. El a precizat ca acest act normativ va fi publicat in -Monitorul Oficial- doar dupa ce va fi obtinut si avizul Bancii Nationale a Romaniei.

Imediat dupa aflarea solutiei adoptate de Guvern pentru Dacia Felix, lichidatorul acesteia, PricewatherhouseCoopers a inceput sa obstructioneze activitatea in cadrul bancii, nepermitand nici macar angajatilor sa mai intre in unitate, ne-au declarat surse din interiorul institutiei bancare.

Grupul financiar israelian Robinson, actionarul majoritar de la Banca Dacia Felix, a oferit 15 milioane de dolari, plus 25% din totalul sumelor care vor fi recuperate din creantele externe ale bancii, pentru stingerea datoriilor ramase de platit catre BNR si CEC. Datoria Bancii Dacia Felix catre BNR si CEC se ridica la aproximativ 42 milioane de dolari. Tribunalul Cluj a dispus, in data de 15 martie, trecerea in procedura de faliment a Bancii Dacia Felix

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.