Home Actualitate Mafiotul italian arestat în România, în topul infractorilor periculoși din Peninsulă

Mafiotul italian arestat în România, în topul infractorilor periculoși din Peninsulă

DISTRIBUIŢI

Vincenzo Cesarano, liderul unui clan Camorra arestat în România, figurează pe lista celor mai periculoși infractori italieni, fiind acuzat de încasare de taxe de protecție, prin metode mafiote, de la firme din sudul Italiei, scrie publicația Il Mattino.

Potrivit presei italiene, Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, figurează pe lista celor mai periculoși 100 de infractori alcătuită de Ministerul italian de Interne.

Cesarano este liderul unui clan al organizației infracționale Camorra, activă în regiunea italiană Campania, în special în Napoli. Bărbatul este acuzat de activități specifice criminalității organizate și era vizat, din 2011, de un mandat de arestare emis pentru încasare de taxe de protecție, prin șantaj, de la firme specializate în agricultură din zona Pompei, localitate situată în provincia Napoli.

„Unități speciale ale Poliției române au descins vineri, după câteva zile de monitorizare, în vila din județul Călărași în care locuia urmăritul, imobilizându-l și recuperând 5.000 de euro”, a declarat Gennaro Capoluongo, directorul Serviciului Poliției italiene pentru cooperarea internațională. Cesarano se află în custodia autorităților competente din România, care urmează să decidă transferul acestuia în Italia, a precizat oficialul italian.

Cesarano a fost arestat pentru 14 zile, printr-o decizie luată sâmbătă de Curtea de Apel București, aceeași instanță urmând să judece, la 30 mai, propunerea de extrădare a acestuia. Curtea de Apel București a dat termen procurorilor până în 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autoritățile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus în română. Italianul în vârstă de 65 de ani a fost prins de polițiștii români, vineri, în localitatea Frumușani din județul Călărași. Acesta a fost depistat și prins de polițiștii de investigații criminale din Ilfov, cu sprijinul atașatului de afaceri interne al României în Italia, a precizat Poliția Română.

 

„Acțiunile împotriva criminalității organizate au adus un nou rezultat important. Astăzi, datorită eforturilor excelente ale Poliției de stat din Italia și ale Interpol, a fost înregistrat un succes foarte important, fiind arestat Vincenzo Cesarano, căutat la nivel internațional și aflat pe lista celor mai periculoși infractori”, a comentat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, felicitându-l pe șeful Poliției italiene, Alessandro Pansa. „Arestarea lui Vincenzo Cesarano este rezultatul colaborării excelente între Poliția română și Departamentul pentru Siguranță publică al Poliției italiene (…)”, a adăugat ministrul italian de Interne.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.