Acasă Actualitate Maidanezii din Valcea vor fi euthanasiati sau impuscati

Maidanezii din Valcea vor fi euthanasiati sau impuscati

DISTRIBUIȚI

Din cauza faptului ca, in acest an, peste 800 de valceni au fost muscati de cainii comunitari, primarul Ramnicului a hotarat ca situatia sa fie rezolvata cat mai repede posibil. De aceea, de la sfarsitul saptamanii trecute, toti cainii care se vor plimba liberi si nestingheriti pe strazile Ramnicului vor fi euthanasiati sau impuscati.

Cu o luna in urma, reprezentanti ai Administratiei Domeniului Public, ai Directiei de Sanatate Publica, ai Primariei Ramnicului si ai Asociatiei de Protectie a Animalelor -Azor- au hotarat ca, pana la data de 15 decembrie, -Azor- sa stranga cat mai multi caini vagabonzi pe care sa-i duca la adapostul special amenajat de Primarie in cartierul Ostroveni. Primarul Traian Sabau spune ca reprezentantii asociatiei nu si-au respectat promisiunea si, in loc sa adaposteasca patrupedele, care de multe ori pun in pericol viata valcenilor, sub pretextul ca le duc mancare, au dat drumul si celor 57 de caini care se aflau in adapostul din Ostroveni.

-Nu stiu de ce au facut acest lucru. Asociatia si-a luat angajamentul ca pana la 15 decembrie sa adune un numar cat mai mare de caini si in nici un caz sa le dea drumul celor pe care noi i-am prins si i-am adapostit. Cel care administreaza adapostul nu mi-a spus nimic din cele ce s-au intamplat, dar un cetatean dornic de a lua un caine acasa s-a prezentat la adapost si nu a mai gasit nici unul. Nimeni nu putea savarsi asa ceva, decat cei care duceau mancare cainilor, iar acestia erau reprezentanti ai Asociatiei de Protectie a Animalelor-, a declarat primarul.

Un prahovean a fost accidentat grav din cauza unor caini

Un prahovean a fost lovit de un autoturism, duminica, pentru ca a iesit pe sosea in timp ce se apara de doi caini.

Nicolae Dobre, din comuna prahoveana Gheorghita, mergea pe marginea soselei cand a fost atacat de doi caini vagabonzi. In timp ce incerca sa se apere de animale, Dobre a iesit brusc pe sosea si a fost lovit de un autoturism Dacia 1310, condus de Remus Gabriel Stefan. Dobre a suferit rani grave, fiind transportat la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.