DISTRIBUIȚI
managerul spitalului din baia mare

Ministrul Sorina Pintea părea că se luptă cu sistemul! În 17 aprilie, ministrul ne-a anunțat că nu i-a plăcut atunci când a vizitat spitale incognito „că… poate n-ar trebui să spun, dar am să o spun. Nu mi-a plăcut nepăsarea cu care treceau cadrele medicale pe lângă niște pacienți. Oamenii erau în suferință. Și mi se părea că nu avem destulă empatie. Este vorba de personalul care trecea pe acolo. Am încercat să mă pun în pielea unor pacienți, m-am simțit prost. Nu am vrut să devoalez prezența mea acolo, dar am observat”, a declarat Sorina Pintea. Atunci a promis că va continua vizitele dar nu a mai făcut-o. Imediat un grup de angajați din Spitalul din Baia Mare a reacționat: „dacă nu e mulțumită de cadrele medicale de ce își ține mama internată la Spitalul Județean ca la azil? Ca să țină un pat ocupat? Și o mută din secție în secție ca să i se piardă urma. Uneori nici nu mai figurează ca internată deși este”.

Am transmis în baza Legii 544/2001 patru întrebări conducerii spitalului Baia Mare:

1. Câte zile a stat spitalizată în instituția dvs. mama ministrului Sorina Pintea în fiecare din anii 2016, 2017 și 2018?

2. În ce secție/secții a/ale Spitalului Dr. Constantin Opriș a fost mama ministrului Sorina Pintea internată?

3. Pentru fiecare din anii 2016, 2017 și 2018, care a fost, în medie, numărul de zile în care o persoană a stat internată în spitalul dvs.?

4. Pentru fiecare din anii 2016, 2017 și 2018, cât a fost maximul de zile în care a fost o persoană internată în spitalul dvs.?

Managerul Spitalului, Vasile-Ioan Pop a refuzat să răspundă la primele două întrebări susținând că întrebările pe care le-am pus ar fi date personale deși noi nu am cerut numele, adresa, CNP-ul sau altă informație ce ar putea duce la identificarea mamei ministrului altfel decât ca „mama ministrului Pintea”. Totodată managerul spitalului ne-a răspuns că dacă ne-ar spune cât timp a fost mama ministrului internată noi am deduce din asta informații despre starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, pronosticul și tratamentul, ceea ce ar fi interzis.
Serios? Ia uitați-vă ce vorbăreț a fost astăzi managerul spitalului despre amărâta care a supraviețuit accidentului în care patru tinere au murit la impactul cu trenul: Vasile Pop, managerul interimar al spitalului din Baia Mare, a declarat că Sanda Ungur ”nu știe ce s-a întâmplat. Spune că a uitat tot ce a fost după festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Suferă de amnezia retrogradă. După câteva zile de spitalizare, starea pacientei este foarte bună, iar colegii care i-au acordat îngrijiri medicale au decis că poate fi externată. Nu sunt probleme. În urma traumatismului, contuziile s-au ameliorat și poate fi externată.”, a declarat medicul Vasile Pop pentru cancan.ro.

În mod evident, Sanda Ungur nu are aceleași drepturi ca mama doamnei ministru, de vreme ce Pop ne-a dezvăluit nonșalant diagnosticul acesteia, starea acesteia, prognosticul și desigur ar fi înșirat și medicamentele prescrise dacă jurnaliștii l-ar fi întrebat. Ce să-i faci, pupă și el mâna care l-a hrănit (a se citi pus în funcție)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.