Acasă Actualitate Marian Căpățînă, intermediarul șpăgii oferite de familia lui Bercea Mondial a fost...

Marian Căpățînă, intermediarul șpăgii oferite de familia lui Bercea Mondial a fost reținut în dosarul de trafic de influență al lui Mircea Băsescu

DISTRIBUIȚI

 

Marian Căpățînă, cel despre care se afirmă că ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Bercea Mondial i-ar fi dat lui Mircea Băsescu pentru a interveni în cazul interlopului, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, a fost reținut joi seară de procurorii DNA. Căpățînă și-a petrecut prima noapte în arestul Poliției Capitalei, la fel ca și Mircea Băsescu, reținut anterior, ambii urmând să fie prezentați, în cursul zilei de astăzi, la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor DNA, fratele președintelui ar fi primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător, prin intermediul lui Marian Căpățînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului, precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. În ordonanțele de reținere se arată că, la începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunțătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis inculpatului Căpățînă Marian Adrian suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Băsescu Mircea pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză. Ulterior, pentru că tatăl denunțătorului nu a fost pus în libertate, denunțătorul i-a remis și suma de 350.000 de euro inculpatului Căpățînă Marian Adrian în același scop. Intervalul de timp în care denunțătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpățînă Marian Adrian este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive față de tatăl denunțătorului) și 22.02.2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond). Din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunțător inculpatului Căpățînă Marian Adrian, Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru tatăl denunțătorului, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, mai spun procurorii. Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Căpățînă Marian Adrian și-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunțător, se mai arată în comunicatul DNA. Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, l-a acuzat pe Mircea Băsescu că a primit suma de 250.000 de euro pentru a obține o hotărâre favorabilă tatălui celui dintâi. La DNA au fost audiați, joi, în același dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soția acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduși din penitenciar, și Marian Căpățână, despre care familia interlopului susține că ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Băsescu. Potrivit avocatului său, Nelu Tașcă, Mircea Băsescu nu a făcut nicio declarație în fața procurorilor DNA prevalându-se de dreptul la tăcere. Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la șefa DNA, Codruța Kovesi, la președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, dar și la Vasile Blaga, despre care susține că ar fi implicat în acest caz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.