Acasă Actualitate Masa de Paște, mai scumpă ca niciodată

Masa de Paște, mai scumpă ca niciodată

DISTRIBUIȚI

Prețul pâinii va crește în următoarele săptămâni cu aproximativ 10 bani. Același traseu îl vor urma și prețurile la carne, în special la cea de miel, precum și la alte alimente.
Până în Paște, prețul pânii va crește din nou. Potrivit președintelui patronatului Rompan, Aurel Popescu, în ultima săptămână grâul s-a scumpit cu 10 bani, iar acest lucru se va reflecta, inevitabil, în prețul făinii, al pâinii și al produselor de panificație. "Traderii vor aduce grâu din Ucraina, însă la un preț mai mare. Dacă în această săptămână grâul a costat 1,05 lei pe kilogram, săptămâna viitoare ar putea ajunge la 1,1 lei", a declarat Popescu, la seminarul "Finanțarea rurală – o șansă pentru agricultura României?", organizat de Finmedia.
"Fiecare producător își va calcula procentul scumpirii în funcție de prețul cu care cumpără făina și alte cheltuieli", a spus Popescu, adăugând că o pâine care acum se cumpără cu un leu, va costa în perioada următoare cu 10 bani mai mult.
Și mielul va fi scump anul acesta. Ciobanii spun că nu vor vinde sub 20 de lei pe kilogram carcasa. Cum un miel bun de tăiat cântărește cam 12-15 kilograme, cel care va dori să se înfrupte va trebui să scoată din buzunar cam 300 de lei. Reprezentanții patronatelor de profil estimează că prețul se va cifra undeva în jurul valorii de 30 de lei pe kilogram, așa că un miel ar putea costa 450 de lei. În acest timp, intermediarii aduc mieii din Bulgaria, iar mieii românești iau calea altor state,precum Grecia, prețurile oferite de importatorii străini fiind mai bune decât cele practicate de samsarii interni.
Deja în magazine vânzătorii au afișat prețuri mai mari cu câțiva bani la aproape toate produsele, de la ouă și vopseaua pentru colorarea lor, la carne, lapte sau cozonaci. Așa cum ne-am obișnuit în anii trecuți, prețurile ar putea crește și mai mult în preajma sărbătorilor pascale. Iar dacă masa de Paște nu ne-a lăsat cu buzunarele goale, banii rămași se vor duce pe factura la gaze, căci din iunie prețul la gaze va crește cu 19%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.