Acasă Actualitate -Medic stomatolog- cu diploma de tehnician agricol

-Medic stomatolog- cu diploma de tehnician agricol

DISTRIBUIȚI

Timp de aproape o luna, o femeie cu pregatire de tehnician agricol, care era angajata pe post de infirmiera, a ingrijit dintii locuitorilor din zona Gugesti, judetul Vrancea. Stomatologul din comuna si-a rupt piciorul si, de la sfarsitul anului trecut, nu a mai dat pe la cabinet, fiind in concediu medical. Femeia este cercetata pentru exercitarea fara drept a unei profesii si pentru detinere de medicamente cu continut toxic fara autorizatie.

In urma unui control de rutina facut in urma cu cateva zile privind respectarea prevederilor Decretului 466/1979 s-au scos la iveala mai multe ciudatenii de la cabinetul stomatologic din Gugesti. Practic, politistii au vrut sa verifice daca medicul Dima Tanasescu avea autorizatie de detinere si folosire a medicamentelor cu continut toxic.

Toate cabinetele stomatologice folosesc macar xilina pentru anestezie inainte de extractia unui nerv sau a unui dinte, substanta care este inclusa in lista substantelor interzise la detinere si folosire fara autorizatie.

Nu mica a fost mirarea ofiterilor cand au descoperit ca activitatea din cabinetul stomatologic este desfasurata de o femeie cu pregatire de tehnician agricol, care era angajata pe post de infirmiera.

-N-am facut nici o crima-

Potrivit Politiei, Lenuta Rosca a preluat toate activitatile medicului Dima Tanasescu la sfarsitul anului trecut, cand stomatologul a intrat in concediu de odihna. Se pare ca de la inceputul anului Lenuta Rosca a facut extractii dentare si de nerv, anestezii si a tratat carii ca un adevarat doctor.

Lipsa pregatirii in acest domeniu nu a impiedicat-o pe femeie sa trateze chiar si copii, pentru ca din 1999, de cand era in relatii contractuale cu medicul, a avut timp sa invete. Chiar si in momentul in care au venit politistii in control, -stomatologul- avea pe scaun o pacienta in varsta de 15 ani, careia i-a extras mai multi nervi.

-A fost singura pacienta. In rest nu am mai tratat pe nimeni. Si atunci eu n-am vrut la inceput, dar a venit tatal ei si s-a rugat de mine mai mult timp. Nu puteam sa las copilul, ca durerea de dinti e insuportabila. N-am facut nici o crima, ci am vrut sa fac un bine-, ne-a spus Lenuta Rosca.

-Lasam organele de ancheta sa-si faca datoria-

Medicul stomatolog Dima Tanasescu, titularul cabinetului de la Gugesti, spune ca a fost informat de politisti asupra situatiei de-a dreptul socante si inedite pe care au descoperit-o. El afirma ca nu a stiut absolut nimic despre ceea ce s-a intamplat in perioada in care a fost in concediu. Datorita situatiei create, este foarte posibil ca stomatologul Tanasescu sa nu mai poata incheia contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, intrucat au fost incalcate o serie de articole din contract.

-In cazul in care au fost raportate servicii medicale in perioada in care medicul a fost in concediu medical, nu vor fi decontate. In rest, lasam organele de control sa-si faca datoria-, ne-a spus doctorul Bercea, reprezentantul Casei de Asigurari Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.