Acasă Actualitate Medicamentele, alături de băuturi și deodorante achiziționate din duty free, transportate doar...

Medicamentele, alături de băuturi și deodorante achiziționate din duty free, transportate doar după controlul de securitate

DISTRIBUIȚI

Lichidele, gelurile și aerosolii aflate în bagajul de mână al pasagerilor vor putea fi transportate, începând de vineri, 31 ianuarie, pe aeroporturile din Uniunea Europeană, atât la plecare, cât și la transfer, doar după ce au fost supuse controlului de securitate, se arată într-un comunicat remis joi  de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). 'Este vorba de produse care se încadrează în următoarele categorii: lichide, aerosoli, geluri achiziționate din magazinele de tip duty free din aeroporturi sau de la bordul aeronavelor, ambalate în pungi speciale, prevăzute cu elemente de probare a integrității, sigilate, numite STEB (Security Tamper Evident Bag); medicamentele și produsele necesare unor diete speciale, inclusiv alimentele pentru bebeluși. La efectuarea controlului, personalul de securitate poate solicita pasagerilor o dovadă a autenticității produselor sau deschiderea recipientelor în care se află lichidele și poate refuza transportul acestora', se arată în comunicatul citat.
Potrivit comunicatului, singurele lichide, aerosoli și geluri care vor putea fi transportate, în continuare, fără restricție, în bagajul de mână, sunt cele aflate în recipiente individuale de maximum 100 ml și amplasate într-o pungă de plastic transparentă, resigilabilă, al cărei volum nu trebuie să depășească 1 litru.
'Lichidele, aerosolii și gelurile aflate în recipiente individuale de maximum 100 ml și amplasate într-o pungă de plastic transparentă trebuie scoase din bagajele de mână și prezentate separat la controlul de securitate', se mai precizează în comunicat.
CNAB pune la dispoziția structurilor responsabile de efectuarea controlului de securitate echipamente speciale pentru controlul lichidelor. Acestea vor fi amplasate pe filtre dedicate, pe care pasagerii le vor putea identifica cu ajutorul signalisticii sau a personalului aeroportuar.
'Aceste metode de analiză a lichidelor, aerosolilor și gelurilor cu echipamente speciale la controlul de securitate din aeroporturile comunitare au ca scop ridicarea treptată a restricțiilor privind transportul acestor produse în bagajul de mână, pentru creșterea gradului de confort al pasagerilor, proces care urmează a fi finalizat în anul 2016. Până atunci, celelalte lichide, geluri și aerosoli care nu se încadrează în categoriile menționate vor putea fi transportate doar în bagajul de cală', se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.