Acasă Actualitate Medicii amenință cu proteste, greve și demisii, din cauza salariilor mici

Medicii amenință cu proteste, greve și demisii, din cauza salariilor mici

DISTRIBUIȚI

Medicii, dar și restul personalului din sistemul sanitar, amenință din iulie cu proteste, greve și chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condițiilor de lucru și a modului în care sunt tratați angajații din Sănătate în România, potrivit președintelui Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae.
Anunțul privind protestele personalului medico-sanitar a fost făcut, miercuri, de președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, care a spus că vorbește în numele tuturor organizațiilor profesionale din sistem.
Medicii reclamă, în primul rând, salariile mici – echivalentul a 200 de euro pe lună pentru un rezident și, respectiv, 500 de euro în cazul unui specialist.
Personalul din Sănătate se plânge și de condițiile de lucru, dar și de modul în care este tratat de către autorități și chiar de către unii pacienți.
"Lunile de vară nu vor fi de vacanță", a subliniat Astărăstoae, potrivit căruia calendarul protestelor va include marșuri, greve și chiar demisii în bloc, dacă nu sunt rezolvate problemele.
Potrivit lui Astărăstoae, în perioada următoare, vor avea loc consultări în teritoriu, cu privire la stabilirea calendarului protestelor.
Președintele CMR a ținut să sublinieze că, deocamdată, nu este nimic cert, ținând cont că organizarea protestelor depinde de răspunsul autorităților.
"Nu este vorba despre reproșuri adresate Ministerului Sănătății și ministrului de resort Eugen Nicolăescu, cu care avem o relație foarte bună", a mai spus Astărăstoae.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.