Acasă Actualitate Medicii continuă să se revolte. Apel public catre lege si autoritățile statului...

Medicii continuă să se revolte. Apel public catre lege si autoritățile statului român!

DISTRIBUIȚI
Dr. Mihaela Cuțui, medic stomatolog cu practică publică în jud. Timiș, membră în consiliul teritorial  al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș,in calitate de avertizor de integritate public conform L571/2004 , invocând art.29 si 30 din Constituția României, face urmatorul apel public către lege si autoritatea statului!
„Am ezitat să scriu acest apel pentru că eu cred ca este umilitor ca intr-un stat ce-si zice democratic,in care timp de 2 ani de zile am sesizat toate instituțiile statului de drept,Colegiile teritoriale ale medicilor stomatologi din România despre încălcările flagrante ale legii de la nivelul conducerii  Colegiului Medicilor Stomatologi din România  dar nu s-a mișcat nimic in vederea corectarii situațiilor semnalate,dimpotrivă,s-au agravat!
Nu as fi ajuns atât de departe in aceasta luptă împotriva coruptiei medicale daca in spatele meu nu ar sta colegii mei din jud. Timiș și care mi-au acordat de 3 ori votul lor de încredere,precum si cele 26 de judete din țară care s-au alăturat cauzei noastre.
Din aceasta cauza Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș a fost supus șicanelor si hărțuielilor de către acest grup mafiot aflat la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România condus pe persoana Ionescu Ecaterina.
Acest Colegiu  Național a fost acaparat de un grup organizat de persoane condus de persoana Ionescu Ecaterina care, au instaurat o dictatură si au elaborat propriile legi interne care incalcă legea 95/2006 si Constitutia României,sfidând Ministerul Sănătății.
Fac parte din lotul celor 3 medici( dr. Șutean Dan-Timiș,dr.Mirela Gaston-Mureș și subsemnata)din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România care am fost deferiți Comisiei superioare de disciplină pentru a fi excluși din profesie doar pentru faptul că am spus si spunem adevărul,dar mai sunt si alti președinți care au fost dați afară sau au fost determinați să plece pentru ca nu erau de acord cu acțiunile președintei Ionescu Ecaterina.
Mentionez ca pentru fiecare afirmație a mea am dovadă si inregistrări iar toate aceste dovezi au fost înaintate organelor de drept și care probabil au fost băgate intr-un sertar. (Asa afirma persoana Ionescu iar drept dovada stau sesizari penale facute la adresa dânsei acum 5 ani si care s-au clasat.) Va rog ,dati si o căutare pe internet cu numele dânsei,cautati-le pe cele din Puterea.
„Vina” mea este că am dezvăluit public și în presa existența unui medic dr. Adi Ammar care s-a prezentat la Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș si care avea certificat lingvistic pentru limba română eliberat de către Colegiul Medicilor Stomatologi România dar acest medic nu știa nici un cuvânt in limba română. S-a prezentat cu interpret si s-a vorbit în limba franceză. Văzând că nu este înscris în Colegiul Timiș,acest medic a avut o reacție de iritare afirmând ” de ce nu se poate rezolva problema ca la București „…. Acum ,figureaza cu practica permanentă in Bucuresti. Din ce am aflat de pe surse se pare ca există o rețea care faciliteaza inscrierea medicilor din spatiul non-UE in România  si dupa 3 ani de figurație in Colegiul Medicilor Stomatologi România pleaca in spatiul european.La fel,exista un alt medic a carui diploma nu a fost recunoscută in Italia,are o condamnare in Italia dar diploma lui a fost recunoscuta de Ministetul Educației si profeseaza, bine mersi,in București.  Din ceea ce am aflat este ca l-a ajutat pe Matteo Politti, acel medic ” estetician „.
Toate acestea se întâmplă sub conducerea persoanei Ionescu Ecaterina care având un cumul de functii s-a cățărat cu tupeu si indecent in fruntea stomatologiei românești discreditand prin impostura si fals acesta profesie. In anul 2006 aceasta persoana Ionescu Ecaterina,fără să aibe criteriile necesare( am copia actului cu criteriile si semnatura dânsei in care recunoaste asta), a ajuns profesor universitar si datorita acestei înșelăciuni a acaparat toate functiile de conducere pe linie stomatologică și  având la aceasta oră  un venit mai mare decât președintele României doar din jupuiala medicilor practicieni si cumulul de funcții . Această persoana nici nu profesează in cabinet de peste 20 de ani iar rolul pe care-l are este de a trada breasla practicienilor. Asta a dovedit si a făcut.
Profesia medicală stomatologică are lege specială din 2006 conform cerintelor UE iar Ministerul Sănătății in calitate de autoritate de stat,urmărește ca activitatea CMSR sa se desfășoare în condițiile legii ( art.550 din L95/2006). Niciodată până în prezent la ședințele Consiliului Național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu a participat reprezentantul Ministerului Sănătății cu rang de secretar de stat,nu știm cine este acesta,nu a fost votat de către Consiliul Național (art.551 din L95/2006) ,la fel,nu există nici in Comisia superioară de disciplină reprezentantul Ministerului Sănătății cu rang de secretar de stat,la fel nici in cadrul Comisiei electorale centrale.
Actuala Comisie superioară de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România este lovită de nulitate datorita următoarelor argumente legale:
-nu exista nici o decizie a Ministerului Sănătății in acest sens din anul 2015, când a reînceput noul mandat al actualei conduceri a Colegiului Medicilor Stomatologi România.
( ceea ce s-a întâmplat in data de 21. 06. 2019,anume prezenta d-nei Gabriela Angheloiu ,director resurse umane in Ministerul Sănătății (rang de  funcționar) in Comisie superioară de disciplină a fost, cred,datorita informării mele către Ministerul Sănătății  si din ceea ce am aflat pe surse,aceasta d-na este o buna cunoștință cu d-na Ionescu Ecaterina).
-deciziile de numire trebuiau sa fie publice pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi România.
In concluzie, aceasta Comisie,conform celor de mai sus,este lovită de nulitate si nu poate emite nici o decizie care să aibe valoare juridică,cu atât mai puțin are calitatea juridică de a ne judeca pe noi sau de a ne sancționa pentru faptul că am spus adevărul.Tot ce a judecat aceasta Comisie superioară de disciplină începând cu 2015 este lovit de nulitate.
Precizez ca excluderea sau suspendarea unui medic din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi  România  înseamnă ca acel medic nu poate profesa ca medic.
Chiar vreau sa vad asta….ca suntem pedepsiți pentru ca spunem adevarul!!!!
Pentru faptul că am sesizat permanent încălcările flagrante ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România ,pentru că împreună cu colegii mei am dezvăluit jaful din banii medicilor practicieni din România, faptul că au ” modificat ” legea 95/2006 cu un articol din Regulamentul de organizare și funcționare in vederea legiferarii mandatelor legislative nelimitate,acest grup aflat la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi  România văzând lipsa de implicare a organelor de drept a acționat în continuare elaborând decizii ( Nr.13/2 CN/2019 publicat in MO 659 din 8.08.2019si NR.14 /2 CN/ 2019 publicat în  MO 657 din 7.08. 2019)care restrâng drepturile medicilor practicieni ( in care s-au introdus comisii de evaluare psihiatrica numiti de către conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România și comisii de expertiză medicală????? adica mai clar ,esti incomod pentru noi si te declara comisia noastră nebun si inapt de munca in profesie si drept urmare te dam afară pentru că noi putem face asta). Aceste decizii încalcă orice lege actuala din România!
Punctul culminant este apariția în MO partea I 707/ 28.08.2019 ,decizia nr.18/2CN -Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi România DAR in care apare ca emitent Ministerul Sănătății????  Adică sa intelegem ca persoana presedinta Ionescu Ecaterina e in Ministerul Sănătății și la decizia dânsei Ministerul Sănătății este eminentul dorințelor viciate ale acestei persoane????
Conform legii aceasta decizie trebuia aprobată si votată în Consiliul Național si votată în Adunarea Generală Națională a Colegiului Medicilor Stomatologi România.  In forma publicată în M.O.incalca L95/2006 Si Regulamentul de organizare și funcționare a CMSR,Regulament care a mai fost modificat doar pentru a restrange puterea democratica din Colegiu. Exemplific:
-a scos procesele verbale ( nu s-au făcut niciodată) și s-a introdus redactarea de „minute”,In acest mod nimeni nu mai poate verifica nimic.
-a redus norma de reprezentare a membrilor in Adunarea Generală Național și astfel sunt peste 26 de județe care vor avea doar 1 singur reprezentant iar in acest mod persoana Ionescu Ecaterina poate controla doar cu voturile celor din București alegerile care vin si unde dorește să fie președinta pe viață.
In decembrie 2019 sunt alegeri la Colegiu si persoana Ionescu Ecaterina impreuna cu grupul doresc sa fie pe viață la conducere asa cum si-au „aranjat” „legile”. Acest Regulament electoral încalcă toate legile. Argumentez:
-se spune ca acest Regulament a fost votat conform deciziei Adunării Generale Naționale nr.5/ 2007, greșit, trebuia votat in martie 2019 dacă președinta Ionescu Ecaterina  ar fi mințit si manipulat despre județul Timiș ( avem înregistrarea),iar apoi se spune in text ca acest Regulament abroga vechiul Regulament din 10.01.2017
– acest regulament nu a fost aprobat de către Consiliul Național, nu exista decizie si nu spune când intră în vigoare.
– mai mult,art. 71 spune ca ” CMSR va distribui prezentul regulament electoral in format electronic si tipărit tuturor consiliilor colegiilor teritoriale după votarea si adoptarea in Consiliul Național „.  In conceptia persoanei Ecaterina Ionescu asta înseamnă democrație.  Publică in MO ca doar are președinți de Colegii teritoriale care-mi sunt aserviți,in poziția ghiocel. Altfel,îi face nebuni si inapti.
– in acest regulament electoral s-au introdus deciziile amintite mai sus care restrâng drepturile medicilor stomatologi practicieni.
– pentru ca persoana președintă  Ionescu si-a modificat prin fals în lege numărul de mandate si numarul de ani al mandatului, acest aspect nu este înscris în acest Regulament electoral adică numărul de mandate si durata unui mandat,practic vrea pe viață.
-se limitează abuziv accesul mass-mediei la desfășurarea alegerilor ( doar 3 reprezentanți și aceștia,probabil, vor fi ” stimulați ” corespunzător).
-in Regulamentul electoral lipsește  reprezentantul Ministerului Sănătății cu rang de secretar de stat care trebuie sa fie numit prin decizie in urma cererii înaintate de către președintele Colegiului Medicilor Stomatologi România iar decizia trebuie sa fie publică pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi România.
Cireașa de pe tort din acest Regulament electoral este articolul 3(b si c) si art.4(2)care mai pe înțelesul tuturor spun ca: daca ai fost sancționat sau suspendat din calitatea de membru din Colegiu nu ai dreptul de a vota sau de a fi ales si articolul 6(2) care spune ca doar membrii Adunării Generale Naționale pot candida pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv Național.  Aceasta este o limitare si o discriminare.  Practic din ce rezultă,prin acest Regulament electoral s-a modificat inclusiv Regulamentul de organizare și funcționare a CMSR .
Intreb din nou,Ministerul Sănătății este emitentul încălcările legii???? Este dreptul nostru sa stim persoana  care a putut da girul unei asemenea manipulări și încălcări ale legii!!!! Vorbim de corupție la cel mai înalt nivel???
Este clar ca reprezentăm o amenințare democratică la varianta lor coruptă!
Iar în acest scop foloseste o Comisie superioară de disciplină lovita de nulitate si a cărei președintă este dr. Mariana Păcuraru ( Târgu-Mureș) si care au introdus in Codul deontologic al Colegiului ,art.23(2) care interzice ieșirea in presa a vreunui medic fără acordul conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi România,încălcând astfel art.29 si art.30 din Constituția României. Niciodată in articol dintr-un regulament nu poate anula o lege. Doar in Colegiul Medicilor Stomatologi România se poate! Acest grup infracțional organizat poate orice!
Este revoltător si inadmisibil ceea ce se întâmplă, este jignitoare reacția Ministerul Sănătății  care conform art.552 si 553 trebuia sa aibe o reacție în punctul de vedere al legii. Art.553 din L 95/ 2006 spune foarte clar ca: in cazul  nerespectării  prevederilor din art.552( corectarea in termen de 15 zile a „derapajelor”),atunci Ministerul Sănătății se adreseaza instantelor judecătorești competente.
Mentionez ca am făcut plângere penală și am un răspuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 care a spus că persoana Ionescu Ecaterina este in cercetare. Conform legii în vigoare pentru dansa se poate aplica prezumția de nevinovăție dar pentru noi,cei care am sesizat in baza dovezilor toate încălcările repetate ale legii,nu,si de aceea ne sunt îngrădită drepturile in mod mișelesc???? Sub ochii Ministerului Sănătății?????
Aceasta situatie nu mai poate trena la nesfârșit si cu complicitatea organelor de drept,cu complicitatea unor presedinti de Colegii aserviti si incapabili de a lua o pozitie in spiritul legii adevărate, de aceea,daca acest apel public catre lege nu este luat in considerare ma vad nevoita sa protestez  in mod democratic in fața Ministerului Sănătății până la rezolvarea situației.
Ministerul Sănătății și Secretariatul general al acestuia au fost informați permanent de toate incalcarile legii efectuate de acest grup mafiot.
Stiu ca sunt si alte probleme mari în sectorul public medical dar si noi,medicii practicieni suntem 22.000 la nivel de țară.
S-a permis crearea unui structuri paralele care se erijează în justiție,care au acaparat o profesie nobilă.  In primul rand ca om si apoi ca si medic ma simt jignită si umilită sa fiu condusă de un grup in care sunt mincinoși,  impostori si plagiatori.
Iar in democrație, infractorii stau la pușcărie!
Au trecut 30 de ani de la revoluție și nu vrem să fim părtași la crearea unui nou Ev Mediu,cu atât mai puțin în stomatologia românească !
Fac un apel si către toți medicii stomatologi din țară, implicati-va in curățenia care trebuie sa apara la nivelul Colegiilor teritoriale. Promovați colegi carora le pasa de profesie si care muncesc în cabinete!
Inchei dar nu înainte de a pune o întrebare cu riscul de a fi obraznică:
Dacă instituțiile de drept nu mai există sau sunt incapabile, atunci avem permisiunea sa ne facem dreptate singuri? ”
Cu deosebită considerație,
Dr. Mihaela Cuțui
Avertizor de integritate public

Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.