Home Actualitate Medicii români au lucrat 24/7, Săndesc și Arafat își arogă meritele. Munca...

Medicii români au lucrat 24/7, Săndesc și Arafat își arogă meritele. Munca patriotică trebuie să înceteze în spitale

DISTRIBUIŢI

„Vă rugăm foarte mult, lăsați-ne să lucrăm ! După ce vom termina de tratat și, dacă putem, de salvat acești oameni, puteți să faceți ce vreți, puteți să ne ardeți în piața publică. Acum, vă rugăm, lăsați-ne să lucrăm!”, a spus Secretarul de Stat, Dorel Săndesc, într-o declarație făcută ieri la Spitalul de Urgență Floreasca. „Lăsați-ne să lucrăm” pe cine? Treaba ministerului este să-i plătească pe medici la adevărata lor valoare. Ia, lucrați! Măriți lefurile în sistemul sanitar! V-au demonstrat încă o dată că merită! Fără a li se plăti orele suplimentare, medicii și asistenții români au lucrat până la epuizare, făcând tot ce era omenește posibil pentru a le salva viețile și a le ușura durerile tinerilor arși la Colectiv. Ministerul a așteptat șase zile să ceară ajutorul din străinătate, toți medicii străini care au venit în România, declarându-se șocați de efortul supra-omenesc la care au fost supuși medicii români. Bănicioiu, Săndesc și Arafat nici măcar nu au cerut ajutorul altor medici români specialiști, de la alte spitale din România să vină să-i mai suplinească pe titularii bucureșteni, să mai preia din presiunea fizică și psihică de pe umerii lor. Solicităm să li se plătească orele suplimentare ale acestor medici și ale tuturor medicilor în conformitate cu prevederile legale. Gata cu muncă patriotică!

Arafat tot ne îndeamnă să vizionăm interviurile de pe site-ul departamentului de urgență luate medicilor străini. Da, toți laudă devotamentul și profesionalismul medicilor români. Sunt ei plătiți pentru asta?

Iată reacțiile medicilor străini în fața epuizării colegilor români.

Medicul Cristian Radu e stabilit în Germania. A venit să ajute, alături de colegii săi și se pregătește acum să ducă o parte dintre răniți în clinicile germane și franceze.

Cristian Radu: „Am văzut aproximativ 50 de pacienți, mulți dintre ei într-o stare bună. Din ce am văzut, ultimele 10 zile au fost tragice pentru acești doctori, pentru că au lucrat atât de mult și practic ceea ce vrem să facem acum este să-i ajutăm, nu să facem ceva diferit.”

Mattias Missburgh, medic specialist în traumatologie: „Sunt unul dintre traumatologi și doctor fizician. Ce au făcut ei în ultimele 10 zile este uimitor. Ceea ce am văzut noi în ultimele două zile a fost fascinant. „

Ahmet Cinar Yasti, medic chirurg turc: „Este cea mai mare tragedie, cel mai catastrofic eveniment pe care l-am văzut, de care am auzit în cei 20 de ani de experiență în arsuri. Este traumatizant și dificil pentru orice țară din lume. Ni se pare mai eficient să îi operăm aici.” și a intrat să opereze cot la cot cu medicii români, să le dea o mână de ajutor.

Medicii englezi au venit cu aparatură, pentru ca cea pe care o avem nu e suficientă unui număr atât de mare de victime. Specialista în chirurgie plastică, doctor Sarah Pape a decis că poate duce în Marea Britanie nouă pacienți, în stare foarte gravă, din care doi deja au decedat.

Sarah Pape, medic chirurg: „Nu pot garanta că sunt șanse mai mari de supraviețuire în cazul unui transfer. Doar facilitățile contribuie la supraviețuirea pacienților. Mulți pacienți mor din cauza arsurilor, din cauza severității rănilor, iar calitatea îngrijirii s-ar putea să nu se schimbe.”

„Lucrez de 23 de ani cu arși la Bordeaux. Spre surprinderea mea, nu avem lecții de dat. Mă întreb ce am fi făcut noi. Reprezint un centru, poate cel mai mare din sud-estul Franței. Ce am fi făcut noi în fața unei nenorociri de talia aceasta… Și zău că mă întreb, cu toată presiunea. 150 este mult. Am avut cel mai mult acum câteva săptămâni în Franța un accident de autocar unde au fost 40 și ceva de morți și am recuperat foarte puțin. Este o muncă de calitate de nu vă puteți închipui. Am vizitat câteva spitale astăzi. Din punct de vedere tehnic sunt top, din punct de vedere uman nimic de reproșat. Arsura este o patologie foarte complicată, poate este cea mai grea și cea mai complicată. O zi de reanimare în străinătate costă peste 8.500 de euro. (…) S-a făcut ca la carte. Nu am fi făcut mai bine nici în Franța, nici în Belgia, nici în Anglia”, a spus doctorul Ciprian ISACU șeful Secției de arși de la Spitalul din Bordeaux.

În zilele urmatoare, noi echipe de medici francezi vor veni să dea celor români o mână de ajutor.

Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a declarat, marți, că medicii specialisti germani prezenți la București au apreciat profund realizările „excelente” ale medicilor români în cazul victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Așadar, Săndesc, Arafat și Bănicioiu, treaba voastră este să-i plătiți! Săriți cu banul!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.