Acasă Actualitate Medicinistii clujeni acuza fraudarea rezidentiatului

Medicinistii clujeni acuza fraudarea rezidentiatului

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sanatatii a primit ieri un memoriu de la candidatii din Cluj in care solicita anularea examenului de rezidentiat. Noutatea continuta in memoriu este faptul ca medicinistii clujeni sustin ca examenul a fost fraudat.

Prezentam cateva fragmente din acest memoriu:

-Dorim sa ni se aduca la cunostinta distributia pe centre universitare a candidatilor cu punctaj maxim – cu suspiciunea ca majoritatea celor care au obtinut punctaj maxim sunt absolventi ai UMF Bucuresti.

S-au sesizat urmatoarele aspecte care ridica suspiciunea de fraudare a examenului in urmatoarele locatii de desfasurare: Facultatea de Drept – Amfiteatrul Eliescu si Amfiteatrul Dongoroz, Facultatea de Chimie – Amfiteatrul R1 si R3.

Aceiasi candidati au parasit sala in repetate randuri insotiti de un singur supraveghetor, la final persoanele obtinand punctaj maxim si afirmand ca a meritat parasirea salii. De asemenea, s-a permis in sala de concurs accesul cu telefoane mobile a candidatilor; omisiuni in supravegherea candidatilor si posibilitatea comunicarii intre candidati-.

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie -Iuliu Hatieganu- din Cluj Napoca, Marius Bojita, a declarat ca sustine demersul medicinistilor clujeni cu rezerva ca fiecare afirmatie sa fie insotita si de dovezi.

Am primit la redactie si mesajul unuia dintre candidatii care au obtinut punctaj maxim la rezidentiat. Prezentam fragmente si din acest mesaj:

-Ma numesc Postelnicu Vlad si am sustinut examenul de rezidentiat. Este normal ca in urma unui concurs la care avem 6,4 concurenti pe loc, unul din cei 6,4 sa fie multumit si 5,4 nemultumiti, ca de aceea se numeste concurs.

Ca sa va dati seama cat de idiot sunt, pentru ca am luat 950 de puncte, va spicuiesc cateva date din CV-ul meu: premiul I pe tara – Olimpiada Nationala de Chimie Cluj-Napoca – 1995, premiul III pe tara – Olimpiada Nationala de Chimie Braila – 1996, mentiune la Concursul National de Chimie Nenitescu – Bucuresti – 1997. In 1997 am intrat prin concurs la UMF ,-Carol Davila** Bucuresti, Facultatea de Medicina Generala, din prima incercare. In acelasi an am fost admis pe baza meritelor deosebite la Olimpiadele Nationale la Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti, la care ulterior – de prost ce am fost – am renuntat. Spun prost pentru ca daca nu faceam asta, eram de mult plecat afara din tara pe baza valorii mele recunoscute in chimie.

In anii 1999, 2000, 2001 si 2002 am fost admis ca intern in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti si am activat ca intern in cadrul Campusului Studentesc Tei. Am absolvit Facultatea de Medicina cu nota 9,625 in 2003.

In toamna acestui an, medic fiind, am dat licenta la stat, injosindu-ma, si mi-am luat diploma de asistent. De ce? Pentru a emigra in Australia, in conditiile in care ei nu primesc medici. Pentru ca aici, oricum, idiotii cu 950 ca mine nu va plac si in Australia chiar au nevoie de medici ca mine-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.