DISTRIBUIȚI
paranghelia

UPDATE ora 19.30: În această seară, Ministerul Sănătății ne-a anunțat că întâlnirea de la Baia Mare a fost anulată, urmând ca mâine dimineață să anunțe casele de sănătate și DSP-urile locale.

Nu au trecut două luni de la învestirea (nu investirea, cum greșit spune dna ministru) sa în funcția de ministru al Sanatatii că Sorina Pintea a decis să organizeze cu șefii caselor de sănătate județene și ai DSP-urilor, o întâlnire la Baia Mare, „în cadrul căreia vor fi discutate aspecte referitoare la sistemul de sănătate și stabilirea unor măsuri menite să asigure îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul sănătății precum și aspecte organizatorice.” Punct.
Care sunt temele exacte de discuție, ce să pregătească participanții ca și documente, statistici, nu știe nimeni. La ședință vor participa obligatoriu câte patru persoane din fiecare județ: câte una de la DSP-uri și câte trei de la Casele de asigurări. Ședința va dura o zi, sâmbătă 16 martie, va fi încheiată cu o cină festivă, iar drumul dus va fi vineri, 15 martie, și întors, duminică 17 martie. Cum nu știe nimeni din teritoriu ce anume se va discuta, înțelegem că nici nu contează ordinea de zi! Prețurile de cazare și masă au fost comunicate de minister și le puteți vedea în fotografie.

Adunarea s-a sunat printr-o adresă de la minister iar când unii funcționari din județe au încercat să se eschiveze au fost întrebați agresiv: „cum să lipsiți, vreți să o supărați pe doamna ministru?”.
Auzi, ce tupeu, să o superi pe prințesă și să nu vrei să cheltuiești bani de cazare și de cină festivă, când cu ocazia asta bagă și doamna ministru niște bani din bugetul „suprafinanțat” al sănătății în cel al unor hoteluri locale.
Înțelegem că prin videoconferință nu ar fi putut madam ministru să-și etaleze, parfumurile, blănurile, poșetele și pantofii. Așteptăm cu nerăbdare serata de la Baia Mare, decontată din bani publici, să vedem fotografiile.
Pe surse, am aflat că șefii caselor de sănătate și de DSP-uri discută să strângă bani să-i ia doamnei ministru un cadou, că e înainte de Paști și nu pot să se prezinte cu mâna goală, ci „trebuie să dea bine”. Mai ales că în septembrie a fost ziua doamnei Pintea și ei n-au știut că o să fie ministru, să-i ia un cadou de ziua ei. Că procurorii cei răi ar considera cadoul ăsta… nici nu vrem să pronunțăm cuvântul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.