Acasă Actualitate Metroul dăunează grav bucureștenilor

Metroul dăunează grav bucureștenilor

DISTRIBUIȚI

Aproape jumătate din garniturile de metrou sunt din generația veche, adică au fost produse la începutul anilor 1980. Aglomerația din traficul suprateran obligă bucureștenii să circule cu metroul, iar în ultima vreme tot mai multe garnituri se defectează în timp ce sunt pline cu călători. Aceleași garnituri sunt verificate periodic, deci în momentul producerii incidentelor erau în perfectă stare de funcționare. Cât despre lămuririle pe care călătorii ar trebui să le primească în asemenea situații, va mai curge multă apă pe Dâmbovița până se va obosi cineva să le dea.
Incidentele de la metrou se țin lanț. Garniturile din generația veche, unele achiziționate în urmă cu 30 de ani, cedează una după alta, ultimul caz fiind înregistrat ieri.
Din trenurile exploatate de Metrorex, 33 sunt din generația veche, iar 42 sunt trenuri noi. Faptul că au fost achiziționate recent nu oferă însă și garanția siguranței călătoriei, dacă ținem cont că o garnitură a deraiat în anii trecuți. Există voci care afirmă că degeaba punem în circulație un tren modern dacă nu sunt schimbate și șinele, astfel încât să se potrivească noilor modele.
În ultimele săptămâni, garniturile de metrou, atât cele din generația veche, cât și cele noi, s-au tot defectat. Un tren a circulat cu ușile deschise, un scurtcircuit a impus evacuarea (cu întârziere!) a călătorilor dintr-o altă garnitură. Ieri, a venit rândul unui furtun de aer să cedeze. Un tren a rămas frânat timp de 15 minute în stația Semănătoarea, potrivit declarațiilor directorului Metrorex, Gabriel Mocanu.  Trenul și-a continuat drumul, pentru că "nu a avut o defecțiune care să afecteze deplasarea", ne-a precizat directorul Metrorex. Directorul de comunicare al companiei, Mariana Petre, ne-a dat altă explicație. Călătorii au fost evacuați de-abia la stația următoare (Crângași) pentru că la peron se mai afla un singur vagon, iar trenul nu era dotat cu un sistem care să-i permită să meargă în marșarier (!). Legislația în vigoare impune verificarea garniturilor de tren la parcurgerea unui anumit număr de kilometri. Întrebată dacă, în condițiile creșterii numărului incidentelor de la metrou, Metrorex va trimite la revizie mai des garniturile de tren, Mariana Petre a răspuns că Metrorex nu poate schimba după bunul plac normele tehnice. În plus, compania nu-și permite să schimbe garniturile vechi pentru că nu are fondurile necesare. Cât despre explicațiile pe care călătorii ar trebui să le primească în cazul producerii unor incidente, dar pe care personalul din conducerea trenurilor nu se obosește să le dea, directorul de comunicare al Metrorex a găsit o singură justificare: "Vorbim despre oameni care respectă sau nu niște reguli".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.