Acasă Actualitate Mihai Fifor dezvăluie că sute de mii de persoane cumulează pensia cu...

Mihai Fifor dezvăluie că sute de mii de persoane cumulează pensia cu salariul de la stat

DISTRIBUIȚI

Fostul vicepremier Mihai Fifor dezvăluie că „interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat va afecta zeci, poate sute de mii de români, care nu vor mai putea profesa, dacă nu vor renunța la pensie.”, scrie pesedistul pe Facebook. Declarația lui Fifor vine după ce s-a aflat că la nivelul ministerului Muncii se lucrează la un proiect de lege care să interzică pensionarilor cu pensia mai mare decât salariul mediu (5041 la nivelul lunii septembrie 2019) să cumuleze salariul de la stat cu pensia. Foarte mulți pesediști sunt în această situație mai ales în Ministerul Sănătății și în Ministerul de Interne de pe vremea lui Carmen Dan, pentru cei care nu și-o mai amintesc, secretara pusă ministru de Dragnea pe vremea când încă era în libertate. Măsura a mai fost în vigoare între 2009 și 2014 printr-o lege inițiată de guvernul condus de Emil Boc prin care se interzicea cumulul pensiei mai mari decât salariul mediu brut (5041 în septembrie 2019) cu salariul de la stat.
În anul 2014, 10 deputați PSD, unul de la minorități, unul de la PC și 4 senatori PSD au inițiat abrogarea acestui articol pentru a putea angaja pensionarii de lux ai PSD în continuare la stat. Inițiatorii abrogării au fost:
deputati PSD: – Birchall Ana, Ciolacu Ion-Marcel, Iancu Iulian, Iordache Florin, Neacşu Marian, Nica Nicolae-Ciprian, Tîlvăr Angel, Tudose Mihai, Vlase Petru Gabriel, Zgonea Valeriu Ştefan
deputati – Minoritati: Ganţ Ovidiu Victor
deputati – PC: Ciucă Liviu-Bogdan
senatori – PSD: Arcaş Viorel, Coca Laurenţiu Florian, Donţu Ovidiu Liviu, Sârbu Ilie (care și cumulează din 2015 pensia cu salariul de la Curtea de Conturi, funcție politică).

6 COMENTARII

  1. Fifor minte prin exagerare. Cei cu pensie de peste 5000 lei sunt pensionarii de lux. Marea majoritate a pensionarilor abia au o pensie de 2000 lei. După o viață de munca. Nu s au pensionat la 40 de ani si nici n au norocul sa fie angajați la stat decât în mică măsură. Foarte afectați vor fi privilegiații sistemului, majoritar pesedisti.

  2. Eu sunt Maria și am lucrat 45 ani cabugetar și am o pensie de 1300 cum sa ma descurc cu bani aceștia asa ca este important sa mai lucrez sa iau un salariu care și acesta nu este asa mare. Sa se aplice legea pt cei care au pensiile mai mai.

    • Iti poti mari venitul Marie daca muncesti la privat,lasati pensionarilor si tineri sa aiba de munca dupa scoala in tara pentru ca oricum au plecat destui la munca in strainatate.

    • Ati iesit la pensie cu cit ati cotizat.Ati facut anii de pensie stai acasa caci sunt destui tineri fara serv.Faceti atunci legea sa iasa la pensie la 80de ani si sa vedem mai vrea cineva sa mai ramina in serv.Asa nu se mai plinge nimeni vai abia astept sa ies la pensie dar minciuni ca a doua zi se angaj.iar la stat si o fofileaza si nu’i mai doare nimic.Asa ca toata lumea la pensie nu iar in serv la tras mita de coada pe bani frumosi daca nu iesit la 80 de ani la pensie.Valabil ptr.toti ce vor sa mai traga mita de coada pe banii altora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.