Acasă Actualitate Mii de români au protestat față de modificările aduse Justiției, 100 de...

Mii de români au protestat față de modificările aduse Justiției, 100 de ani în Penalistan

DISTRIBUIȚI

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, 12 mai, în Bucuresti si în mai multe orase din țară, împotriva modificărilor pe care parlamentarii vor să le aducă Codului Penal si Codului de Procedură Penală, în favoarea penalilor. Protestatarii au ținut în mâini 6000 de pancarte cu ‘Penalistan’ si simbolul Centenarului, România 100, alături de cătusele care vor lega viitorul țării si vor dezlega mâinile corupților, dacă pemitem asaltul asupra Justiției.

Pancartele au fost împărțite în Piața Victoriei, dar si protestatarilor din Iasi, Cluj, Constanța, Timisoara, Craiova, Galați. Pancartele care unesc protestatarii au fost realizate din donații.

Comunitatea Declic a lansat platforma ‘Penalistan’, o simulare a modului în care va arăta țara noastră în următorii 100 de ani, dacă acceptăm modificările aduse Justiției. În ‘Penalistan’ vor conduce corupții, ghidați de puterea șpăgilor. Dreptatea va deveni arhaism! Corupția va fi o virtute!

‘La 100 de ani de la Marea Unire, România se află la o răscruce de drum. Fie ne continuăm calea europeană, fie ne pregătim de 100 de ani de ‘Penalistan’. Cam asa s-ar numi dictatura corupților si raiul penalilor, odată cu modificările aduse Codurilor Penale. Copiii nostri nu trebuie să trăiască într-un astfel de stat, pentru ei si pentru drepturile noastre protestăm’, a declarat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

Este țara cetățenilor, nu a lor! Citind lunga si inexplicabila listă de modificări propuse la Codul Penal, un lucru este clar: aceste legi nu sunt făcute în interesul ‘celor mulți’, ci în interesul ‘celor puțini’.

Cu dedicație pentru corupți sunt propuneri precum închisoarea de weekend, înjumătățirea timpului de executare a unei pedepse sau amânarea la infinit a procesului dacă avocatul nu se prezintă. În total sunt 100 astfel de modificări care lasă fără vlagă statul de drept si clădesc ‘Penalistan’.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obisnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orasele mari din România. Campaniile Declic sunt conduse de valorile noastre, nu de politica de partid.

1 COMENTARIU

  1. Ori presedintele Iohannis nu vede, ori se face ca nu vede! Israelul a castigat Eurovisionul! Asta spune multe. „Concursul” asta e demult unul politic. Rezultatul demonstreaza parsivitatea UE, care una spune si alta fumeaza. Tipa ca nu muta ambasadele la Ierusalim, ne pune intr – o situatie naspa, dar perversii dau premiul cel mare Israelului. Sabotand sistemul de vot etc sa iasa cine trebuie. Domn presedinte, ai luat teapa. Dragnea te – a lasat in ofsaid si matale tot nu te -ai prins. Sau poate astea iti sunt ordinele. Muta de urgenta ambasada ca ramai de popa prostu. Si Romania e cea care sufera!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.