Acasă Actualitate -Milionarul- a ajuns dupa gratii

-Milionarul- a ajuns dupa gratii

DISTRIBUIȚI

-Societatea imobiliara- a lui Marian Dragomir, zis -Milionarul-, a obtinut, in mai putin de cinci luni, un profit net de 120.000 de dolari. Nu este vorba de un castig cinstit, dupa cum sigur ati banuit, ci de o megaescrocherie, pusa la cale de banda condusa de Dragomir si Florescu, din clanul Florestilor. Folosindu-se de acte de vanzare-cumparare false, falsii agenti imobiliari, care lucrau pentru -Milionarul-, au inselat 31 de persoane. Dragomir a fost prins luni intr-un imobil din Capitala, iar Florescu este dat in urmarire generala. Cei doi au mai fost trimisi in judecata pentru alte 22 de infractiuni de acest gen. Alti cinci membri ai bandei au fost retinuti vineri seara.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii bucuresteni au retinut cinci membri ai bandei conduse de Marian Dragomir. Georgiana Claudia Constantin, Simona Olaru, Violeta Georgeta Paunescu, Gherghina Geamanu si Florin Costache au fost prinsi de politisti, vineri seara, cand incercau sa vanda unei pensionare un apartament de doua camere. Tranzactia dintre cei patru si pensionara care voia sa cumpere locuinta a avut loc intr-un taximetru, si nu in fata unui notar care sa ateste autenticitatea contractului de vanzare-cumparare a apartamentului. Profitand de buna-credinta a pensionarei, cei cinci i-au cerut acesteia sa le plateasca un avans de 5.400 de dolari. In schimbul banilor, ei i-au inmanat femeii un contract de vanzare-cumparare neautentificat, perfectat de -juristii- firmei imobiliare la care acestia ar fi fost angajati. Cei cinci au fost retinuti de politisti, sub acuzatiile de inselaciune, fals si uz de fals. Dupa primele audieri, anchetatorii au aflat ca acestia lucreaza pentru Marian Dragmir, zis -Milionarul-, si pentru Florin Florescu, din clanul Florestilor. Cei doi erau in atentia Politiei inca din 1996, cand Dragomir a fost condamnat prima data. Atat -Milionarul-, cat si Florescu au mai fost trimisi in judecata pentru alte 22 de infractiuni de acest gen.

Dragomir a parasit penitenciarul in luna ianuarie a acestui an, cand a fost eliberat pe motive medicale, insa, dupa cum puteti constata, nu a inceput o viata noua, asa cum se lauda toti puscariasi, ci a luat-o de la capat, fiind ajutat de partenerul sau Florin Florescu. Informatiile oferite de cei cinci membri ai bandei, care au fost arestati vineri seara, i-au ajutat pe politisti sa-l prinda repede pe Dragomir. Acesta se ascundea intr-un imobil din Capitala. O data cu Dragomir a mai fost retinut si Iordachi Meresanu, un alt membru al bandei sale. Celalalt cap al bandei, Florin Florescu, este dat in urmarire generala. Strategia escrocilor era foarte ingenioasa. Ei racolau persoane cu venituri modeste, fara cunostinte in domeniul tranzactiilor imobiliare. In baza unor copii ale unor acte de proprietate si a unor contracte de vanzare-cumparare false, acestia incheiau tranzactiile, de obicei in fata unor spitale sau a unor policlinici. Unul dintre membrii grupului, de regula o femeie, venea la intalnirea cu potentialul cumparator imbracata in halat de medic si, pretinzand ca se grabeste pentru ca lucreaza in unitatea sanitara respectiva, ii recomanda victimei un alt membru al grupului, despre care spunea ca este agent imobiliar si se va ocupa de incheierea tranzactiei.

Anchetatorii afirma ca este posibil ca numarul persoanelor inselate de escroci sa fie mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.