Acasă Actualitate Mîndruțescu a demisionat doar de la Fondul Proprietatea, de la Oracle, nu!

Mîndruțescu a demisionat doar de la Fondul Proprietatea, de la Oracle, nu!

DISTRIBUIȚI
Deși Sorin Mândruțescu a fost pus sub control judiciar de DNA și în astfel de cazuri se decide interzicerea inculpatului accesul la funcția din care a comis faptele, Mîndruțescu a demisionat doar de la Fondul Proprietatea, nu și de la Oracle. Compania multinațională are un cod anti-corupție mult mai strict decât legislația românească, în sensul că este interzis și conflictul de interese nu numai luarea de mită. Prin urmare chiar dacă cei peste 800.000 de Euro dați în general prin bancă în contul său personal sau în off-shore-ul unei rude nu ar fi mită și ar fi, să spunem un împrumut, Mîndruțescu nu avea voie conform politicii Oracle să facă niciun fel de tranzacții cu partenerii firmei.
Deocamdată doar Franklin Templeton International Services S.à. r.l., în calitate de administrator de fond de investiţii alternative și administrator unic („Administratorul”) al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul”) a  anunţat investitorii „că dl. Sorin Mîndruțescu, care a ocupat funcția de membru în Comitetul Reprezentanților Fondului (“Comitetul”) din septembrie 2010 și de Președinte al Comitetului din aprilie 2012, a decis să se retragă din funcțiile deținute în Comitetul Reprezentanților și în Comitetele Consultative ale Fondului, decizia producându-și efectele imediat.
În data de 8 august 2019, Direcția Națională Anticorupție din România a publicat un comunicat oficial potrivit căruia s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de dl. Mîndruțescu, Director General Oracle România. Potrivit aceluiași comunicat, Dl. Mîndruțescu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.”
Așteptăm să vedem dacă Oracle va acționa ca în cazul directorului corupt din India al companiei sau Mîndruțescu are susținerea necondiționată a multinaționalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.