Acasă Actualitate Ministerul Mediului, indolență, amatorism sau protecție în coordonarea „Apelor Române”?

Ministerul Mediului, indolență, amatorism sau protecție în coordonarea „Apelor Române”?

DISTRIBUIȚI

Încă de când șef la „Apele Române” era Ion Iliescu, angajările pe funcțiile de conducere se făceau politic sau pe pile. În 26 de ani nu s-a schimbat nimic. Actualul Director General, Nicolae Bărbieru provine din fieful de la Mureș condus de David Csaba sub oblăduirea foștilor miniștri UDMR Borbely și Korodi care astăzi a fost audiat la DNA pentru angajarea lui Liviu Mihaiu contra unei șpăgi de un milion de Euro. Sandu Victor a fost protejatul ministrului ALDE Gavrilescu Grațiela, Pintilie Vasile – omul PSD-istului Marian Oprișan predat de acesta ministrului Plumb Rovana, David Csaba a fost fidelul lui Borbely, inetrimarul Ovidiu Gabor – fidelul ministrului PNL Varga Ana Lucia. Lucia Varg însăși a fost inventată de mega-coruptul Relu Fenechiu. Tot Fenechiu i-a susținut și pe
Postelnicescu și pe Crețu Corneliu – vecinul și cumătrul său. Aceștia au fost combinatorii șefi din ANAR! Dacă am omis pe vreunul, așteptăm rectificările cuvenite din teritoriu.
Instituția este condusă oficial de directorul general al “Apelor Române” – Nicolae Bărbieru(în foto al doilea din stânga), manevrat din spate de binomul conducător Relu Adam, șef la Resurse Umane și Gherghe Mihaela (cu șepcuță în fotografie).  Oamenii sunt bine protejați de funcționarii Ministerului Mediului și implicit de tehnocrata Cristiana Pașca Palmer despre care cei din minister, bucuroși, spun că trăiește în globul ei de cristal.
Chiar dacă jurnaliștii din presa centrală și locală au devoalat cu lux de amănunte imensele fraude din această instituție, chiar dacă instituțiile abilitate ale statului au relevat în rapoarte oficiale ceea ce presa a dezvăluit pe larg, chiar dacă salariații instituției au sesizat prin memorii și petiții faptele antisociale ale conducătorilor chiar și dacă Rapoartele interne au scos destul de timid la iveală unele nereguli, “ La Piovra” românească este neatinsă.
Ca urmare a articolelor din paginile ziarului nostru, am primit o avalanșă de informații și documente din toate cele 11 instituții subordonate Apelor Române – Administrațiile Bazinale de Apa din țara, prin care salariații ne aduc la cunoștință nenumărate cazuri de corupție ale conducătorilor acestor entități, care au un comportament de vătafi pe moșiile proprii. Toți ne-au spus că și-au anunțat mai întâi superiorii și au ajuns până sus, la minister dar nimic nu se întâmplă.
Culmea e că majoritatea acestor “vătafi” sunt numiți pe posturi de decizie ca și interimari, ca să nu dea concurs, unii de ani de zile, alții de curând, dar toți cu un numitor comun: cârdășia mafiotă în fraudarea banului public, angajări nelegale, comportament abuziv împotriva propriilor salariați care nu subscriu sistemului mafiot.
 Am relatat pe larg chiar și despre angajările ilegale ale unor foști directori, actuali pensionari – cazul fostului director al ABA Prut Bârlad, Crețu Corneliu, care pe lângă pensie, încasează lunar circa 2000 de euro, conducând de fapt instituția prin „supușii” săi, care acoperă în continuare imensele fraude din această instituție, descoperite prin Rapoarte oficiale ale Curții de Conturi, Ministerului Mediului, Prefecturii, prin interpelări în Parlamentul României de către deputații Iacoban Sorin Avram și Gheorghe Emacu, și prin presă  locală și centrală. 
 Cu toate că la începutul lunii iunie 2016, Apele Române au desfășurat în control la ABA Prut Bârlad, nici până în prezent nu au fost luate măsuri, ori nu s-au sesizat organele competențe ale statului.
 În acest sens, îi aducem la cunoștință d-nei Ministru despre existența art. Art. 268, alin.(1), lit.(d), din Codul Muncii, care precizează în mod expres că: “(1) Cererile în vederea solutionării unui conflict de muncă pot fi formulate: d) pe toată durată existenței contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulitătii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia;”
Astăzi am prezentat pe larg cum Șefii ANAR mușamalizează infracțiunile la ABA Olt. Detalii AICI.
 Cu toate că atât Ministrul Mediului Cristiana Palmer cât și Secretarul de Stat, Olimpia Negru, au luat la cunoștință despre gravele fapte de corupție de la instituțiile subordinate din țara (ABA Prut, Olt, Mureș, Argeș-Vedea, Banat, Someș-Tisă, Dobrogea-Litoral și altele) nu au mișcat un pai, încercând să acopere sub preș, mizeria din Apele Române în încercarea de a-și asigura un trai liniștit până la sfârșitul mandatelor de tehnocrați. E greu dintr-o fostă asistentă medicală (Palmer) și o fostă profesoară de Geografie (Negru), două meserii care cer blăndețe, să scoți acum doi cerberi care să se lupte cu Mafia.
 Fără a părăsi subiectul neregulilor din această instituție publică de interes național, unde avem în prezent suficient material documentar, în următorul articol vom analiza pe baza unor documente și a relatărilor unor salariați, cauzele reale ale tăcerii suspecte de care dă dovadă Ministerul Mediului.
De la indolență, amatorism sau delăsare se poate  ajunge foarte ușor la complicitate. Așteptăm reacția fermă a Primului Ministru, Dacian Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.