Acasă Actualitate Ministerul Sănătății pare de pe altă planetă: anunță digitalizarea sistemului de sănătate

Ministerul Sănătății pare de pe altă planetă: anunță digitalizarea sistemului de sănătate

DISTRIBUIȚI

În spitalele românești unde colcăie infecțiile nosocomiale iar  parte din personalul medical nu se deranjează prea tare în a îngriji pacienții, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat vineri că va fi lansată ”foarte curând” o strategie pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România. Bine că-l digitalizează că de curățare nici nu poate fi vorba.

„Noi am pregătit o strategie pe care o vom lansa foarte curând pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România, tocmai pentru a avea o idee foarte clară despre cum putem să facem lucrurile să se întâmple, astfel încât să ajungem la standarde europene”, a spus Baciu citat de AGERPRES.

El a afirmat că obiectivul MS este acela de a elimina din diferenţele care există între „calitatea şi accesul” pacienţilor români la servicii de sănătate.

Andrei Baciu a declarat că MS doreşte ca pacienţii din România să poată beneficia „de aceleaşi molecule, de aceleaşi tratamente, de acelaşi acces la inovaţie, aşa cum beneficiază orice pacient dintr-o ţară central sau vest-europeană”.

„Obiectivul nostru este acela de a elimina din diferenţele care există între calitatea şi accesul pacienţilor români la servicii de sănătate. (…) Ne dorim să atingem obiective europene, ne dorim să ne aliniem la standarde europene, pacienţii din România să poată beneficia de aceleaşi molecule, de aceleaşi tratamente, de acelaşi acces la inovaţie, cum beneficiază orice fel de pacient dintr-o ţară central sau vest-europeană. (…) Una dintre principalele paliere în accesarea la standarde europene a tratamentelor inovative este şi această conformaţie care nu a fost modernizată de foarte mulţi ani cu privire le legislaţia preţurilor. Lucrăm şi suntem într-un stadiu foarte avansat. (…) Sunt multe date care sugerează de multe ori chiar o diferenţă de ani de zile între momentul apariţiei unei molecule importante care poate să facă toată diferenţa într-o ţară central sau vest europeană şi momentul în care apare în România. (…) Încercăm să accelerăm acest proces cât mai mult, astfel încât cât mai repede şi câţi mai mulţi pacienţi să poată beneficia din bugetele alocate pentru 2020 pentru aceste noi molecule”, a explicat secretarul de stat.

1 COMENTARIU

  1. Digitalizarea sa se faca dupa modelul de succes Koldea Ghita, in care primul beneficia de concedii platite de omul de afaceri Sebastian Ghita , fara a vorbi de prietenia strasa si reciproc avantajoasa, in schimbul careia sistemul informatic de la CNAS era vrajnic praduit.
    Suntem curiosi sa stim si noi ce va face justitia cu probele prezentate de Sebastian Ghita despre plata concediiilor , pardon distractiilor de aiurea prin lume platite ffamiliei domnului KOLDEA !..
    Nu de alta dar, istoria se va repeta pentru cei care uitaa..
    P.S. Presa a scris despre firma pe care a deschis o recent domnul Koldea , cu obiect de activitate informatica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.