Acasă Actualitate Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, marți seara, că imaginile în care se aruncă sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase într-o chiuvetă sunt șocante, motiv pentru care va trimite Corpul de control al MS să facă verificări, precizând că „măsurile vor fi foarte dure”.

„Imaginile sunt șocante. Mâine (miercuri – n.red.) vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă”, a spus ministrul Sănătății, la Digi 24.

Victor Costache a precizat că aruncarea sângelui în sistemul de canalizare este interzisă.

„Nu putem exclude și alte derapaje. Nu au voie să facă asta (să arunce sânge în chiuvete – n.red.). Trebuie să respecte procedurile și vom analiza cu severitate situația de la Spitalul Universitar”, a spus ministrul.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris, marți, pe Facebook, că spitalele aruncă mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase în sistemul de canalizare. El a publicat și imagini din Spitalului Universitar de Urgență București.

„Mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase de la sute de unități sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!! În imaginile pe care le vedeți aici, sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgență București dar și alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare! Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș!”, a scris deputatul USR.

1 COMENTARIU

  1. Domnule ORBAN peste tot unde sunt bani publici trebuie trimis corpul de control,nu ca toti ar fi hoti dar doar asa puteti sa aflati cum sta treaba in Romania,pentru ca doar nu sunt tampit eu director la o institutie de stat sa va spun ce invarteli am facut si cu cine.
    De exemplu in PORTUL CONSTANTA este o”incurcatura de mate” intre administratia portului,vama din port si tot felul de firme si firmulite de stat si private de nu le da nimeni de cap dar macar partial poate se descurca niste ite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.