Acasă Actualitate După anunțul Universității Oxford, Tătaru anunță că peste 8-10 luni vaccinul anti...

După anunțul Universității Oxford, Tătaru anunță că peste 8-10 luni vaccinul anti COVID-19 poate fi disponibil și în România

DISTRIBUIȚI

După anunțul făcut de Adrian Hill, profesor şi director la Institutul Jenner din cadrul Universităţii Oxford, citat de Reuters, că un milion de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetători de la prestigioasa universitate britanică au intrat deja în producție în paralel cu testarea acestuia care se va încheia în septembrie, DETALII AICI, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat duminică, la Antena 3, că în aproximativ 8-10 luni am putea avea şi noi vaccinul împotriva coronavirusului, precizând că este nevoie de o stabilizare a virusului pentru a ne putea imuniza în acest fel.

„Vaccinul se încearcă în toate ţările care au trecut sau trec prin această pandemie. Trebuie o stabilizare a virusului pentru a putea face acest vaccin împotriva virusului Sars-Cov2.
Suntem într-un moment în care folosim un tratament pe care l-a (sic!) experimentat atât China, cât şi ţările europene, SUA, în funcţie de gravitatea, simptomatologia şi stadiul bolii.
Ne gândim şi ne pregătim să accesăm acel vaccin, dar un vaccin se poate pregăti în 12-18 luni. Dacă alţii l-au început, îl putem prelua şi să sperăm ca în 8-10 luni, să avem acel vaccin. El trebuie testat pe persoane sănătoase, 6-8 luni de studii, iar apoi poate fi folosit pe populaţia normală”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

2 COMENTARII

  1. Liderul unei echipe care lucrează la potențialul vaccin, profesoara Sarah Gilbert, de la Universitatea Oxford, spune că oamenii de știință cred că este posibil ca un om să fie infectat cu COVID-19 de mai multe ori.„Coronavirusurile se pricep să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, a spus Gilbert.

    https://www.bbc.com/news/av/health-52344676/coronavirus-possible-to-be-infected-with-covid-19-more-than-once

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.