Acasă Actualitate Miron Mitrea: ”Am fost un prost că i-am dat 30.000 de dolari...

Miron Mitrea: ”Am fost un prost că i-am dat 30.000 de dolari lui Sergiu Sechelariu”

Fostul ministru, actualul deputat PSD Miron Mitrea s-a confesat luni la Instanța Supremă, recunoscând că a fost ”un prost” pentru că i-a dat 30.000 de dolari, fără chitanță, lui Sergiu Sechelariu, pentru ca acesta să-i renoveze casa mamei sale. ”Am fost prost. În momentul în care mi-am selectat partenerul în Sergiu Sechelariu pentru construcția casei mele, am fost un prost. Cine face o prostie este un prost, și mi-o asum. Sunt victima deciziei mele” le-a declarat Mitrea jurnaliștilor, după încheierea audierii sale de inculpat. Miron Mitrea a răspuns întrebărilor judecătorilor și a dat o declarație în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție în legătură cu lucrările desfășurate la casa mamei sale din Voluntari. Mitrea a explicat că nu a mai văzut banii înapoi de la Sechelariu, care atunci era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru că acesta i-a pierdut la poker. ”Împrumutul” a avut loc în 2002, a mai spus fostul demnitar.

 

A plătit pentru că era persoană publică

 

Astfel, potrivit propriei sale declarații, Mitrea s-a hotărât în 2001 să extindă vila din Voluntari, spunând că inițial a vrut să tocmească muncitori, dar Sergiu Sechelariu l-a convins că ”e mai ieftin” printr-o firmă de-a lui, pentru că ”nu se plătea TVA”. Sechelariu i-a propus societatea Vertcon, cerându-i inițial 1,5 miliarde de lei vechi. ”În final însă, am plătit 3,5 miliarde, ceea ce mi s-a părut o sumă mult prea mare” a spus Mitrea. După ce au bătut palma, a mai povestit Mitrea, Sechelariu i-a făcut o vizită inopinată și i-a cerut în contul lucrării suma de 30.000 de dolari. ”Ei în familie jucau foarte mult poker, pierdeau bani și vroia să-i plătească mama o parte mai consistentă, ca să-și șteargă datoria, promițând că-i va restitui el la firmă’, a explicat fostul demnitar PSD.

Întrebat de judecători de ce a acceptat să plătească 3,5 miliarde lei vechi, dar și cei 30.000 dolari, deși susține că lucrările nu au fost de calitate, Mitrea a spus că mama lui a fost cea care a luat această decizie, după ce a primit o somație din partea avocaților firmei Vertcon, pentru că ”eu eram persoană publică”.

 

Viță nobilă

 

 

Judecătorii au avut răbdarea să asculte și o poveste de viață spusă de Mitrea, care s-a chinuit să explice că lucrările la vila din Voluntari au fost făcute din banii mamei sale, dobândiți în urma plății retroactive a pensiei sale din Germania. Mitrea și-a început povestea spunând că mama sa este fiica primului și singurului editor de limba română din Transilvania sub Imperiul Austro-Ungar. După moartea tatălui său, Viorica Mitrea a plecat în 1988 în Germania, unde a primit cetățenia germană, fără însă a primi și pensie. Pentru a se întreține, ea a lucrat ca guvernantă, deși avea studii superioare și cunoștea cinci limbi străine, a mai spus Miron Mitrea. Viorica Mitrea a revenit în țară după Revoluție și a dat statul german în judecată. Cu banii primiți din Germania și alți 250.000 de dolari pe care îi avea deja în urma vânzării unei vile din centrul Capitalei, Mitrea susține că mama lui a cumpărat casa din Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.